Skip to main content
Review

Review: Shock Absorber Ultimate Run HRM

door 10 februari 2015mei 30th, 2018No Comments

Vrouwen, sportbeha’s en hartslagmeters. Het moge duidelijk zijn dat dat geen hele fijne combinatie is. Tot nu! Naast PureLime heeft nu ook Shock Absorber haar hardloopbeha uitgerust met elektroden. Wat je dan krijgt? Juist, de Shock Absorber Ultimate Run HRM!

Review door All4running-medewerkster Margon Groen

shock-absorber-ultimate-run-hrm

Oké, het is niet voor niets dat de Ultimate Run Bra van Shock Absorber één van de meest verkochte sportbeha’s is. Door gebruik te maken van sneldrogende en vochtregulerende materialen, hoeven wij dames ons niet te irriteren aan schurende stof tijdens het sporten. Niets zo vervelend als schaafplekken van je beha toch?

Naast deze kwaliteiten zijn de beha’s ook nog eens goed ademend, waardoor je huid redelijk koel blijft. En, wat ik erg belangrijk vind, er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Hierdoor blijft de beha langer in vorm en ook nog eens netjes qua uiterlijk. Uit ervaring weet ik dat lang niet alle merken hier bij stil staan. Maar goed, laten we eens kijken naar de eigenschappen van de Ultimate Run HRM:

• De beha is voorzien van het bekende Infinity-8-support systeem. Deze techniek gaat de zogenaamde achtjes beweging van de borsten tegen tijdens het hardlopen, zonder dat je het gevoel hebt dat je borsten klem zitten in de beha.
• Een zacht, naadloos binnenwerk zorgt ervoor dat de beha niet schuurt en comfortabel zit, ook wanneer je begint te zweten.
• De bandjes zijn trapsgewijs verstelbaar, schieten niet snel los en zijn extra breed. Hierdoor verschuiven ze niet, maar wordt ook de druk over een groter oppervlakte verdeeld en dus snijden de bandjes niet in je schouders.
• De beha is voorzien van twee sluitingen; één op de rug en één tussen de schouderbladen. De hele achterzijde is dus te openen om de beha gemakkelijk uit te trekken.
• Voor de dames die ’s zomers in hun sportbeha als top lopen: de beha is voorzien van reflecterende strepen, zodat je extra zichtbaar bent.
• Geïntegreerd HRM systeem in de band, compatible met de meeste hartslagsensoren met kliksysteem.

Een klein minpuntje van dit model vind ik de maatvoering. Momenteel is de Ultimate Run HRM alleen verkrijgbaar in de maten 70 – 85 B/C/D. Dames met een grotere of kleinere cupmaat worden dus helaas nog even teleurgesteld.

De test2-shock-absorber-ultimate-run-hrm
Gelukkig voor mij is mijn maat wel beschikbaar bij Shock Absorber. Net als bij de Ultimate Run, draag ik ook van dit model de 70B. Ik ben goed bekend met dit model, welke uitstekend bevalt, dus de verwachtingen voor de Ultimate Run HRM waren dan ook hoog gespannen. En ik kan je nu al vertellen; hier is ruim aan voldaan!

Het aan- en uittrekken van deze sportbeha blijft even wennen. Veel dames hebben bij het aanschaffen het gevoel zich erin te moeten “hijsen” door de dubbele sluiting, maar wanneer ik ze later spreek is dit gevoel helemaal verdwenen. Ik heb hier geen problemen mee, de dubbele sluiting geeft mij juist een fijn gevoel. Mijn borsten kunnen geen kant op, zonder dat ik het gevoel heb dat alles platgedrukt wordt. Oké, over het algemeen zijn sportbeha’s niet charmant en houd je weinig gemoed over, maar dat zijn we inmiddels gewend. Doordat de hartslagband nu in de beha verwerkt is, was ik geneigd de elektroden niet nat te maken. Bij mij werd mijn hartslag wel meteen gevonden, maar voor een betere geleiding is het aan te raden de band goed vochtig te maken. Het signaal was sterk genoeg en prima zichtbaar op mijn horloge.

Ik loop overigens met de Polar RS300X, een hartslagmeter met een losse Wearlink. Deze heb ik natuurlijk op de beha geklikt. Nadat ik de rest van mijn hardloopoutfit bij elkaar had gezocht en mijn nieuwe schoenen stevig gestrikt, ging ik op pad! Normaal gesproken loop ik verhard, voor deze test ben ik zowel verhard als onverhard gaan lopen. Mijn reactie in één woord? WAUW! Ja, de hartslagmeter blijft werken, het signaal valt niet weg. Ja, de beha blijft gewoon op zijn plek zitten. Nee, ik voel geen schuren of wrijven van de stof. Gewoonweg wauw, ik kan er niets meer of minder van maken. Vergeleken met mijn “gewone” Ultimate Run Bra merk ik verschil in het ademen van het materiaal. Deze ademt beter, waardoor mijn huid koeler blijft. Ik vind dit een positief verschil.

Vergelijking met de PureLime 0098 HRM
Ik heb in het verleden ook de HRM-beha van PureLime mogen testen. In eerste instantie was ik hier heel enthousiast over, maar in de loop der tijd nam de kwaliteit van de beha en de geleiding snel af. Tijdens het hardlopen zelf merkte ik hier niet heel veel van, maar wanneer ik de beha droeg tijdens het sporten of bij mijn BMX-wedstrijden die langer dan een uur duurden, viel de hartslagmeting weg. Ik heb tijdens deze test dus ook bewust de beha langer aangehouden en merk dat de geleiding een stuk beter is. Daarbij spreekt de stevigheid van deze beha me ook meer aan dan die van PureLime, juist door de dubbele sluiting op de rug.

Dus dames, wil je met hartslagmeter trainen maar zie je op tegen het dragen van die hartslagband? Er is zeker een oplossing! Laat je informeren wij de hardloop-/sportspeciaalzaak en ervaar het zelf. De Ultimate Run HRM vind je hier.