Skip to main content
Review

Review: Saucony Triumph Iso 1 vs Saucony Triumph Iso 2

door 29 december 2015december 6th, 2017No Comments

BL_Banner-saucony-triumph-iso-2Saucony heeft een nieuwe versie van de Triumph Iso op de markt gebracht: de Triumph Iso 2. All4running-medewerkster Margon Groen testte de nieuwe hardloopschoenen én vergeleek ze met de voorgangers. Lees hieronder haar bevindingen!

Misschien kun je mijn review van de vorige versie nog voor de geest halen? Hierin vergeleek ik de Triumph Iso 1 met zijn voorganger: de Triumph 11. De hardloopschoen was zo ontzettend veranderd, dat er weinig bekends te ontdekken was. De Triumph Iso 2 is door nieuwe technieken en aanpassing van andere technieken zeer zeker verbeterd!

Laten we beide schoenen eens stap voor stap bekijken.

Slijtzool
De Triumph Iso 1 had zogenaamde laterale flexgrooves onder de zool. Deze volgden de voet, waardoor afwikkelen gemakkelijker zou zijn. Doordat dit redelijk diepe groeven waren in combinatie met een hele zachte demping, gaf de schoen helaas een instabiel gevoel. In de Triumph Iso 2 zijn de flexgrooves minder diep en niet lateraal maar horizontaal geplaatst. Dit zorgt voor een steviger gevoel in de breedte van de zool; de verschillende delen lijken niet meer afzonderlijk van elkaar te willen bewegen.

De Triumph Iso 1 was voorzien van een extra zachte ‘schokdemper’ aan de buitenzijde van de hak. Dit om haklanders een prettig gevoel van demping te geven. Helaas bleek er door dit zachte materiaal juist veel energie verloren te gaan in de landing. In de nieuwe versie is deze schokdemper verwijdert, waardoor de schoen direct vanuit de landing weer stabieler is.

Saucony-Triumph-Iso-Hardloopschoenen-Dames-S10262-5

Saucony Triumph Iso 1

Saucony-Triumph-ISO-2-Dames-S10290-2

Saucony Triumph Iso 2 

Demping
Waar de Triumph Iso 1 werd uitgerust met het nieuwe PWRGRD+, zijn de ontwerpers in de Triumph Iso 2 nog een stapje verder gegaan. Deze schoen heeft naast een PWRGRD+ demping, een Everun-topzool. Dit Everun-materiaal ligt direct onder de inlegzool en zorgt voor meer draag- en loopcomfort, waardoor de schoen directer aanvoelt dan zijn voorganger. Everun staat voor ‘Continuous Cushioning’, wat wil zeggen dat de schoen de gehele run dezelfde demping en loopervaring blijft geven.

Door de combinatie van slijtzool en demping in de Triumph Iso 1, gaf deze een extreem zacht en soms instabiel gevoel tijdens het hardlopen. Deze ervaringen heeft Saucony meegenomen in het ontwerp van de Triumph Iso 2; een schoen die heel comfortabel is maar veel directer dan zijn voorganger.

Bovenwerk
Het bovenwerk van beide schoenen bestaat uit Isofit materiaal, de naamgever van de Triumph Iso. Dit materiaal bestaat uit één geheel, voelt aan als een sok en is zo comfortabel dat je er haast niets van voelt. Dit materiaal is in de Triumph Iso 2 niet voelbaar veranderd. Wel is zichtbaar dat de bevestiging van de veters anders zijn.

Uiterlijk
Waar de Triumph Iso 1 een vrij grof uiterlijk had, is de Triumph Iso 2 veel gestroomlijnder vormgegeven. De schoen ziet er slanker uit, terwijl de breedte niet is veranderd. Daarnaast zijn de kleuren strakker vormgegeven dan bij zijn voorganger.

Technische specificaties

Triumph Iso 1
Triumph Iso 2
  • 8 mm heeldrop – van 29 mm naar 21 mm
  • 8 mm heeldrop – van 30 mm naar 22 mm
  • Gewicht: 292 gram (heren US 9)
  • Gewicht: 289 gram (heren US 9)
  • Neutrale loper
  • Neutrale loper
  • Trainingsschoen, uitermate geschikt voor harde ondergrond
  • Trainingsschoen, uitermate geschikt voor harde ondergrond


Conclusie
De Saucony Triumph Iso 2 is weer een schoen zoals we van Saucony mogen verwachten. Het directe gevoel, de energieteruggave bij de afwikkeling en de comfortabele pasvorm maken de Triumph Iso 2 een waardige opvolger van de oude Triumph 11. Het nieuwste model is daarom zeker een verbetering ten opzichte van de Iso-voorganger.

Benieuwd of deze hardloopschoenen ook voor jou geschikt zijn? Kom ze eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Uiteraard vind je de Saucony Triumph Iso 2 ook in onze webshop.