Skip to main content
Review

Review: Mizuno Wave Rider 19 vs. Mizuno Wave Rider 18

door 8 februari 2016december 6th, 2017No Comments

Mizuno Wave Rider 19

Een paar hardloopschoenen met vertrouwde kwaliteiten, hoe kan dat nog verbeterd worden? All4running-medewerkster Margon Groen testte de Mizuno Wave Rider 19, de opvolger van de Mizuno Wave Rider 18.

Een goede schoen verbeteren, dat is een lastige opgave! Voor deze uitdaging stond het vlaggenschip van Mizuno, de Wave Rider 19. Afgelopen jaar is dit model geïntroduceerd tijdens de Mizuno Amsterdam Marathon. Wat valt er op?

Slijtzool
Eigenlijk zijn de slijtzolen van de Mizuno Wave Ride 18 en 19 hetzelfde. Een fijne, slijtvaste zool met een lichte flexgroove over de voorvoet, om de bekende Rider afwikkeling te behouden.

Mizuno Wave Rider 19

Demping
Zoals de naam van het model al zegt; de demping van deze schoen bestaat onder andere uit Wave platen. Deze golvende kunststof platen zorgen ervoor dat de kracht wordt verdeeld in iedere fase van de afwikkeling. In de laterale richting zijn deze Wave platen wat stijver, waardoor de schoen erg stabiel is. De Mizuno Wave Rider 19 is uitgerust met een U4ic tussenzool, waardoor de schoen flink dempt maar evengoed 30% lichter is dan de tussenzool uit de Wave Rider 17 en eerdere modellen. Daarnaast is de demping in de voorvoet beter voelbaar in de 19 dan in zijn voorganger.

Bovenwerk
Het grootste verschil tussen de Wave Rider 18 en 19 zit hem in het vernieuwde neusontwerp. Hierdoor is de schoen slijtvaster in de voorvoet zonder dat het de pasvorm beïnvloedt.

Uiterlijk
Zoals we van Mizuno gewend zijn is de Wave Rider 19 uitgevoerd in opvallende kleurstellingen. Ook voor de nieuwe kleurupdates, zomer 2016, staan er weer wat gave kleuren op de planning!

Technische specificaties

Mizuno Wave Rider 18
Mizuno Wave Rider 19
  • 12 mm heeldrop
  • 12 mm heeldrop
  • Gewicht: 263 gram (heren US 9)
  • Gewicht: 260 gram (heren US 9)
  • Neutrale schoen
  • Neutrale schoen
  • Trainingsschoen
  • Trainingsschoen

Conclusie
De Mizuno Wave Rider 19 is een prima opvolger van de Wave Rider 18. Waarschijnlijk zullen veel mensen het verschil tussen de schoenen niet eens merken, wat erg fijn is. De Rider blijft een lichte en snelle schoen, zonder dat dit ten koste gaat van de demping en het comfort.

Benieuwd of de Mizuno Wave Rider 19 voor jou de ideale hardloopschoenen zijn? Kom ze eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Uiteraard vind je de Mizuno Wave Rider 19 ook in onze webshop.