Skip to main content
Review

Review: Brooks Adrenaline GTS 16 vs Brooks Adrenaline GTS 15

door 1 februari 2016december 6th, 2017No Comments

Brooks Adrenaline GTS 16

De Brooks Adrenaline GTS 15 heeft een opvolger: de Brooks Adrenaline GTS 16. All4running-medewerkster Margon Groen onderworp het gloednieuwe model hardloopschoenen aan een uitgebreide test. Lees hier haar review.

Onder het mom van ‘never change a winning team’, heeft Brooks aan de nieuwste telg in de Brooks Adrenaline GTS-serie weinig veranderd. Weinig zeg ik, want uiteraard is de GTS 16 niet exact gelijk aan zijn voorgangers.

Slijtzool
De combinatie tussen de slijtzool en de middenzool is in de GTS 16 exact gelijk aan de GTS 15. Ook de drop is niet veranderd. Wel is de gehele zool met 1 mm opgehoogd. Dit zorgt voor een geleidelijker gevoel qua heeldrop. De Adrenaline-serie staat bekend om zijn correctie direct uit de hak, uiteraard is dit ook in de GTS 16 het geval. Waar in de GTS 15 het correctieblok aan de binnenzijde van de voet nog eens wat heftig aanwezig kon zijn, zorgt de ophoging van de zool voor een verbeterd comfortabel gevoel.

Brooks Adrenaline GTS 16

Demping
Zoals hierboven al kort beschreven, is ook aan de demping in de middenzool niets veranderd. De reacties over de demping in de GTS 15 waren lovend, dus ook in de GTS 16 is dit doorgevoerd. Een kleine verandering in de middenzool zijn de groeven langs de zijkant van de zool. De V-grooves, zoals Brooks deze noemt, lopen wat dieper het dempende materiaal in, waardoor de zool directer zal reageren op de op te vangen schokken.

Bovenwerk
Ik hoor u denken, wat is er dan wel flink veranderd aan de GTS 16? Dat is het bovenwerk. Het gebruikte materiaal in de upper is zachter en dus meer comfortabel geworden. Daarnaast zijn de zadels op de voorvoet van plaats gewisseld en zijn de naden in het bovenwerk verwijderd. Hierdoor voelt het bij de tenen minder strak en sluit de schoen beter aan om de midvoet. Dit zal het comfort ten goede komen, wat zeker op de langere afstanden een fijne bijkomstigheid is.

Uiterlijk
Wat betreft uiterlijk zijn de schoenen weinig veranderd. Brooks blijft qua uiterlijk een wat degelijke schoen, al merken we de laatste jaren dat ook zij steeds meer meegaan in de trend van gekleurde schoenen.

Technische specificaties

Brooks Adrenaline GTS 15
Brooks Adrenaline GTS 16
  • 12 mm heeldrop
  • 12 mm heeldrop
  • Gewicht: 320 gram (heren US 9)
  • Gewicht: 311 gram (heren US 9)
  • Pronerende loper
  • Pronerende loper
  • Trainingsschoen
  • Trainingsschoen

Conclusie
Zoals ik eerder al schreef ‘never change a winning team’. Waar Brooks behoorlijk innovatief is in de verschillende modellen en daardoor zo nu en dan (te) grote veranderingen doorvoert in de modellen, heeft het merk zich deze keer voornamelijk gericht op het bovenwerk. De opbouw van de schoen is dus gebleven zoals hij was. De GTS 16 is weer een fijne, stabiele schoen, met een heerlijk comfortabel bovenwerk. Kom maar op met die trainingen!

Benieuwd of de Brooks Adrenaline GTS 16 voor jou de ideale hardloopschoenen zijn? Kom ze eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Uiteraard vind je de Brooks Adrenaline GTS 16 ook in onze webshop.