Skip to main content
Review

Review: Asics fuzeX

door 21 maart 2016december 6th, 2017No Comments

Asics fuzeX Lyte

Een compleet nieuw model hardloopschoenen is al spannend, maar als de lancering ook nog eens gepaard gaat met een grote reclamecampagne, dan wordt de nieuwsgierigheid wel heel erg geprikkeld. Asics heeft de fuzeX-lijn gelanceerd en tot die lijn behoort ook het gelijknamige model schoenen.  Wat is precies Asics fuzeX en wat kunnen we van de schoenen verwachten? All4running-medewerkster Margon Groen zocht het uit.

Wie zich al enige tijd in het hardlopen verdiept, kan het niet zijn ontgaan dat de hardloopsport momenteel een flinke metamorfose doorgaat. Waar het vroeger een sport was voor fanatieke sporters, die grotendeels alleen hun rondje aflegden, lijkt hardlopen tegenwoordig iets te zijn voor iedereen. Jong of oud, dik of dun, het maakt niets uit, als je maar plezier hebt in datgene wat je doet.

Hardlopen is meer dan alleen het lopen van je trainingsrondjes, hardlopen is een lifestyle geworden. Door deze ontwikkelingen bereikt het hardlopen een steeds grotere doelgroep. Tel dat op bij de huidige trend waarin het gezond eten en sportief leven centraal zijn en men komt tot de volgende conclusie: hardlopen is sexy! ;-)

Asics heeft de verandering in de hardloopwereld op de voet gevolgd, en springt nu in met de Asics fuzeX: een hardloopschoen die prima te gebruiken is voor de wekelijkse hardlooptrainingen, als de workouts in de sportschool. De fuseX is een lichtgewicht schoen, voorzien van een fijne demping waardoor ook de middenlange afstanden prima te doen zijn, maar ook in de sportschool of met de bootcamp zit de schoen erg comfortabel. Laten we de schoen maar eens wat beter bekijken!

Slijtzool
Het eerste dat opvalt aan de slijtzool van de Asics fuzeX is dat deze op ieder punt contact maakt met de ondergrond. Waar Asics is het gros van haar schoenen een brug tussen de voorvoet en hak heeft, gaat de fuzeX mee in de huidige trend van doorlopende zolen. Dit zorgt, in combinatie met de bij Asics bekende Guidance Line, voor een stabiel gevoel en soepele, geleidelijke afwikkeling.

Asics fuzeX

Demping
De Asics fuzeX is voorzien van fuzeGEL, een gel-demping die over de gehele lengte van de schoen geplaatst is. De fuzeGEL zorgt voor een comfortabel maar direct gevoel, waardoor je het contact met de ondergrond niet verliest. Dit in combinatie met de nieuwe Solyte middenzool, maakt het mogelijk van de fuzeX een lichte en toch flink comfortabele schoen te maken.

Bovenwerk
Het bovenwerk is uiteraard naadloos. Dit zorgt voor een verbeterde pasvorm en verminderde kans op blaren of irritaties tijdens het dragen.

Uiterlijk
De fuzeX is qua uiterlijk geen schoen zoals we Asics kennen. Het is echter wel een schoen waar je mee gezien kunt worden! Zowel tijdens het hardlopen, als tijdens je andere workouts. Een fijne allround schoen, welke qua kleuren ook nog eens fijn te combineren is met de fuseX kledingcollectie. Voor de liefhebbers van rustige kleuren, de fuzeX is zowel voor dames als heren ook in een neutrale variant uitgevoerd.

Technische specificaties
– 8 mm heeldrop
– 295 gram (heren US 9)
– Neutrale loper
– Allroundschoenen

Conclusie
De Asics fuzeX is een heel fijne schoen voor de loper die een schoen zoekt voor al zijn/haar sportieve activiteiten. Of je nu aan het hardlopen bent, je burpees doet tijdens de bootcamp of cardio in de sportschool; de fuseX zal je absoluut niet in de weg zitten. Door het naadloze bovenwerk en de stabiele, comfortabele zool, lijkt het alsof je geen schoen aan hebt. Wat mij betreft doet deze schoen de bijbehorende slogan absoluut eer aan; altijd, overal en wanneer je wilt hardlopen, met lichtgewicht bescherming en stabiliteit.

Ben je ook nieuwsgierig naar de Asics fuzeX? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Uiteraard vind je de Asics fuzeX ook in onze webshop.