Skip to main content
Review

Review: Asics Gel Nimbus 18 vs. Asics Gel Nimbus 17

door 15 maart 2016december 6th, 2017No Comments

Asics Gel Nimbus 18

De Asics Gel Nimbus is één van de topmodellen – of misschien zelfs wel hét topmodel – voor neutrale lopers. Zou dat gaan veranderen nu de Asics Gel Nimbus 18, de opvolger van de Asics Gel Nimbus 17, er is? All4running-medewerkster Margon Groen zocht het uit.

De Nimbus, sinds jaar en dag het vlaggenschip van Asics en voor vele hardlopers hun favoriete trainingsmaatje. Afgelopen jaar heeft de Nimbus ons flink verbaasd met zijn complete metamorfose. De schoen die al jaren een vergelijkbaar uiterlijk had, leek haast onherkenbaar. Een iets verlaagde drop, naadloos bovenwerk en daarmee een compleet andere schoen. Gelukkig bleven het comfortabele gevoel en de prettige demping behouden.

Slijtzool
De slijtzolen van de Nimbus 17 en 18 zijn haast identiek. Uiteraard is deze weer voorzien van de bij Asics zo bekende Guidance Line, een verticale groef onder het midden van de voet die zorgt voor een efficiënte en gemakkelijke afwikkeling. De zool zelf is uitgevoerd in AHAR+ rubber, wat zorgt voor een verbeterde en slijtvastere zool. Waar de Nimbus in versie 17 opeens voorzien was van een 10mm heeldrop, zien we dit in de Nimbus 18 ook weer terug.

Asics Gel Nimbus 17
Asics Gel Nimbus 17

Asics Gel Nimbus 18
Asics Gel Nimbus 18

Demping
De Nimbus staat bekend om zijn flinke demping. Zoals in alle Asics-modellen wordt er gebruik gemaakt van een GEL-demping en Fluid Ride. Gekscherend wordt dit laatste in de Nimbus 18 ook wel Fluid Ride 2.0 genoemd. De GEL Pad onder de hak is iets verplaatst, waardoor je meer het gevoel hebt in de schoen te landen in plaats van erop. Dit stimuleert een gemakkelijke en efficiënte afwikkeling, waar men in de vorige modellen het gevoel kon hebben ‘in de schoen weg te zakken’. Bij het aantrekken kan dit even gek voelen, maar wanneer je daadwerkelijk op de schoen valt met name de makkelijkere afwikkeling op.

Bovenwerk
Asics heeft bij de Nimbus 17 een compleet nieuwe schoen neergezet qua uiterlijk en bovenwerk. Een naadloze Sockliner zorgt voor een comfortabel gevoel, zonder wrijving van eventuele naden. Met name bij de langere afstanden, waarbij de voeten toch behoorlijk warm worden en wat uit gaan zetten, wordt dit als prettig ervaren. In de Nimbus 18 zien we dus ook hetzelfde bovenwerk terug. Let wel op, het bovenwerk lijkt iets lager aan de voorvoet, waardoor sommige lopers met hun teen tegen de bovenkant van het materiaal komen. Door de schoen een half maatje groter te pakken is dit probleem vaak opgelost.

Uiterlijk
Waar we van oudsher wat rustige en subtiele kleuren van Asics gewend waren, hebben ze dit een aantal jaar geleden compleet over een andere boeg gegooid. De Nimbus 18 is weer uitgevoerd in diverse knallende kleuren, die goed passen bij de nieuwe kledinglijn.

Technische specificaties

Asics Gel Nimbus 17
Asics Gel Nimbus 18
  • 10 mm heeldrop
  • 10 mm heeldrop
  • Gewicht: 306 gram (heren US 9)
  • Gewicht: 338 gram (heren US 9)
  • Neutrale loper
  • Neutrale loper
  • Allroundschoen
  • Allroundschoen

Conclusie
De Nimbus 18 is hoe dan ook een waardig opvolger in de Nimbus reeks. Met name lopers die het gevoel zoeken ‘op wolkjes te lopen’, zullen erg blij worden van deze schoen. Sinds versie 17 merken we wel dat de voorkant iets spitser en lager is geworden, dus het kan zijn dat de maat die je altijd had nu niet helemaal meer klopt. Wij raden dus aan de schoen altijd even te passen.

Ben je ook nieuwsgierig naar de Asics Nimbus 18? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Uiteraard vind je de Asics Nimbus 18 ook in onze webshop.