Skip to main content
Review

Review: Saucony Kinvara 7 vs. Saucony Kinvara 6

door 11 april 2016december 6th, 2017No Comments

Saucony Kinvara 7

Saucony heeft opnieuw één van haar bekende modellen uitgerust met een Everun-tussenzool. Hoe pakken deze en andere aanpassingen uit voor de Saucony Kinvara 7, de opvolger van de Saucony Kinvara 6? All4running-medewerkster Margon Groen zocht het uit.

Loop jij altijd op een ‘normale’ trainingsschoen en wil je wel eens iets anders proberen? Maar vond je de stap naar een minimalistische schoen net iets te groot? Dan is de nieuwe Saucony Kinvara 7 misschien iets voor jou! De Kinvara is tegenwoordig voorzien van Everun en dat heeft goed uitgepakt!

Slijtzool
De Kinvara is al jaren een bekende naam binnen de minimalistische hardloopschoenen. Voorzien van een 4mm offset en een comfortabele maar directe zool, zal ook de Kinvara 7 hier geen uitzondering op zijn. Grootste verschil in slijtzool tussen de Kinvara 6 en de Kinvara 7 is de Tri-Flex techniek. Dit zorgt voor een beter grondcontact, zodat je nog meer uit iedere stap kunt halen. Je ziet nu een visgraad motief onder de schoen in plaats van de bekende driehoekjes, waardoor de schoen gemakkelijk afwikkelt met je voet.

Saucony Kinvara 6
Saucony Kinvara 6

Saucony Kinvara 7
Saucony Kinvara 7

Demping
Saucony heeft ook de Kinvara 7 voorzien van de nieuwe Everun-demping, die we ook al gezien hebben in de Triumph Iso 2 en de Guide 9. Dit materiaal zorgt voor een gedempt gevoel, zonder dit ten koste te laten gaan van de directe afzet die de Kinvara zo eigen maakt. Let wel, de Kinvara 7 is en blijft een minimalistische schoen, waarbij de voet door de 4mm offset gedwongen wordt een meer natuurlijke loop te volgen.

De afwikkeling op een minimalistische schoen is normaliter ook anders dan op een schoen met een 12mm offset. Door gebruik te maken van een directere landing (mid-/voorvoet), gebruikt je lichaam het natuurlijk dempingssysteem van de voet en zal minder afhankelijk zijn van demping en stabiliteit uit de schoen.

Bovenwerk
Zoals hierboven beschreven, wordt er op de Kinvara 7 met name naar de mid-/voorvoer geland. Hierbij maak je meer gebruik van teenspreiding in de landing, wat het bovenwerk van de schoen niet mag beperken. Door het FlexFilm-materiaal voelt het bovenwerk als een sok om je voet: flexibel en comfortabel, maar ondertussen vederlicht.

Uiterlijk
De Saucony Kinvara wordt al jaren uitgebracht in opvallende kleuren. Dat is in versie 7 niet anders. Het herenmodel is dit jaar te koop in de combinatie rood/geel en groen/zwart. Voor de dames is gekozen voor geel/groen en een schoen in twee tinten blauw. Opvallend, maar vooral erg vrolijk!

Technische specificaties

Saucony Kinvara 6
Saucony Kinvara 7
  • 4 mm heeldrop
  • 4 mm heeldrop
  • Gewicht: 218 gram (heren US 9)
  • Gewicht: 218 gram (heren US 9)
  • Neutrale loper
  • Neutrale loper
  • Minimalistische schoen
  • Minimalistische schoen

Conclusie
De Saucony Kinvara 7 is een waardige opvolger van versie 6. Door het Everun-materiaal merken we dat de schoen stabieler is in de zool, waardoor de schoen meer toegankelijk is geworden voor een groter publiek. Met zijn 218 gram is de schoen lekker licht, fijn tijdens snelle trainingen of bij het lopen van een wedstrijd.

Ben je ook nieuwsgierig naar de Saucony Kinvara 7? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Uiteraard vind je de Saucony Kinvara 7 ook in onze webshop.