Skip to main content
Review

Review: Falke Impulse Running

door 30 mei 2016december 6th, 2017No Comments

Falke Impulse

Compressiekleding is er in verschillende varianten, van verschillende merken. Falke bracht onlangs een nieuwe, hoogwaardige lijn uit, bestaand uit een shirt, een capri en kousen. All4running-medewerkers Margon Groen en René de Jong testten deze speciale hardloopkleding die de naam Falke Impulse draagt.

Kleding die je helpt bij het vasthouden van een juiste houding en daardoor ook nog eens de kans op blessures doet afnemen. Door middel van diverse Impulse-zones en ‘strips’ met siliconen bolletjes zegt Falke de loper te helpen bij zijn prestaties. Te mooi om waar te zijn? Wij testten het uit!

Falke Impulse T-Shirt
Wat doet het?
– Door de Impulse-zone op de schouders, wordt de armzwaai verbeterd.
– De Impulse-zone aan de voorzijde ondersteunt de buikspieren.
– De Impulse-zone op de bovenrug verbetert de houding van de schouders en stimuleert een vrijere ademhaling.
– De Impulse-zone op de rug zorgt in combinatie met de siliconennopjes voor een masserende werking van de rugspieren.

Het eerste wat opvalt bij het aantrekken van het Falke Impulse T-Shirt is de pasvorm: het shirt zit behoorlijk strak, maar knelt niet. Door de strakke fitting helpt het shirt bij het aanhouden van een rechte loophouding. De schouders worden constant iets naar achteren gehouden. Hierdoor verbetert niet alleen de armzwaai, het zorgt ook voor een fijne vrijere ademhaling dan wanneer je meer gebogen loopt.

Tijdens de langere duurlopen merk je de stevigheid en het stimuleren van de buik- en rugspieren erg goed. Op de kortere afstand hebben we minder profijt gemerkt, aangezien de houding dan nog redelijk goed is. Bij de heren blijft het shirt tijdens het lopen prima zitten, bij de dames kruipt het helaas licht op. Wanneer het shirt in de broek gestopt wordt is deze kleinigheid verholpen. Wij hebben het shirt getest in het voorjaar, toen de temperaturen nog vrij laag waren. Toen was al goed te merken dat het een erg warm shirt is. Persoonlijk zouden wij dit shirt dus meer in het voor-/najaar of de winter dragen dan in de zomer.

Falke Impulse

Falke Impulse Capri
Wat doet het?
– De Impulse-zones op de bovenbenen stimuleren de beenbeweging, door voor een sterker afzetmoment te zorgen.
– De Impulse-zones op de knieën zorgen voor meer stabiliteit/ondersteuning in het kniegewricht.
– De broek geeft door de strakke pasvorm extra stabiliteit rondom de heupen.

Wanneer je de Falke Impulse Capri uit zijn verpakking haalt, vraag je je meteen af hoe je daar in hemelsnaam in moet passen. Eenmaal aangetrokken is die vraag meteen weg, al is niet iedereen even enthousiast over de pasvorm. Bij de dames blijkt de broek toch flink door te schijnen, omdat het behoorlijk oprekt. Toch even oppassen met wat je eronder of overheen draagt! Falke belooft meer ondersteuning rondom het heupgewricht, maar dit resulteert bij een aantal van onze testers in behoorlijke druk op de heupen. De maat van de broek was prima, maar de compressie die de capri geeft was in dit geval teveel. Misschien dat deze heren te weinig spek op de heupen hadden, want de dames hadden er minder last van.

De ondersteuning rond het kniegewricht wordt niet door iedereen evengoed gevoeld, al merken de lopers met knieklachten wel wat meer stabiliteit. Dit resulteert in minder vermoeide knieën en benen na het lopen. De broek is niet voorzien van een touwtje, dus de maat moet precies juist zijn. Ook zit er geen zakje in voor een telefoon of sleutel. Gezien de werking van de broek is dit logisch, maar wel fijn om vooraf te weten.

Falke Impulse Compressiekousen
Wat doet het?
– De compressie vanuit de sok stimuleert de doorbloeding.
– De buitenkant van de kuit wordt gestimuleerd, wat helpt bij het stabiliseren van deze spieren en beschermt tegen supinatie en overpronatie.
– De Impulse-zone onder de voet activeert de voetzolen en verbetert de totale houding en beweging.

Compressiekousen zijn voor veel lopers een bekend en soms zelfs onmisbaar onderdeel van hun loopoutfit. Dat het aan- en uittrekken van deze kousen soms een behoorlijke klus is, klinkt voor veel mensen dan ook niet vreemd. Bij het aantrekken van de Falke Impulse Compressiekousen viel echter meteen op hoe gemakkelijk ze aan gaan! De sok zelf zit aangenaam, maar is wat aan de dikke kant. Net als bij het shirt gaat onze voorkeur er naar uit deze niet zo zeer in de zomer te dragen, vanwege de warmte.

De compressie in de sok is fijn: wel aanwezig, maar niet teveel. Tijdens en vooral ook na de duurlopen resulteert dit in rustigere en minder vermoeide onderbenen. Falke belooft ook bescherming tegen supinatie en overpronatie. Wij moeten eerlijk zeggen dat we dit niet echt hebben gemerkt. Alle lopers liepen tijdens het testen op voor hen geschikte schoenen, al dan niet voorzien van een correctie.

Ben je ook nieuwsgierig naar Falke Impulse? Kom de kleding eens passen in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Uiteraard vind je Falke Impulse ook in onze webshop.