Skip to main content
Review

Review: Saucony Ride 9 vs. Saucony Ride 8

door 6 juni 2016december 6th, 2017No Comments

Saucony Ride 9

De nieuwe Everun-techniek van Saucony is tegenwoordig ook in de Saucony Ride 9 te vinden. In hoeverre voelt de hardloper daardoor verschil vergeleken met de Saucony Ride 8? En wat is er nog meer veranderd in dit nieuwste model hardloopschoenen? All4running-medewerkster Margon Groen zocht het uit.

Dat Saucony met de Everun-techniek een nieuwe weg in is geslagen, zal geen verrassing meer zijn. Sinds kort is ook de Saucony Ride uitgerust met dit vernieuwde dempingsmateriaal. In de Triumph Iso 2, Hurricane Iso 2 en de Guide 9 bleek dit een succes. Wij zochten uit of dit in de Ride 9 ook het geval is.

Slijtzool
Het eerste wat opvalt bij het kijken naar de slijtzool is de ‘visgraat’ onder de schoen. Deze TriFlex-zool zorgt voor een beter grondcontact, maar verbetert ook de stabiliteit van de schoen. Door deze nieuwe techniek blijft de schoen altijd, op ieder moment van de afwikkeling, contact houden met de grond. Zo voorkom je het gevoel dat je schoen onverwacht ‘doorknikt’ bij het zetten van een stap. Daarnaast zijn we gewend dat Saucony haar zolen geheel door laat lopen onder de voet. Hierdoor voelt de schoen over de gehele lengte even comfortabel aan.

Saucony Ride 8
Saucony Ride 8

Saucony Ride 9
Saucony Ride 9

Demping
In de winkel krijgen we nog vaak de vraag naar de PWRGRD in plaats van de Ride. PWRGRD is de demping waar Saucony jaren om bekend stond. In de nieuwe modellen is dit zeker niet verdwenen, maar uitgebreid met een Everun-topsole. Deze zool van tegen elkaar geperste bolletjes zorgt voor een directer gevoel en meer energieteruggave vanuit de schoen. Er gaat dus minder energie uit de landing/afzet verloren, wat zorgt voor een prettiger gevoel tijdens het lopen.

Bovenwerk
Het bovenwerk van de nieuwe Ride is voorzien van FlexFilm. Dit materiaal zorgt voor een goede ondersteuning om de voet, maar is geheel naadloos. Zo heb je minder kans op wrijving of irritatie tijdens het lopen. Daarnaast zal de binnenkant van de schoen comfortabeler aanvoelen, waar je met name bij het uitzetten van de voet profijt van hebt.

Uiterlijk
Dat het uiterlijk van hardloopschoenen een kwestie van smaak blijft, zal geen verrassing zijn. De Ride 9 is voor de dames uitgevoerd in een lila met paarse versie en voor de heren in een groen met blauwe variant.

Technische specificaties

Saucony Ride 8
Saucony Ride 9
  • 8 mm heeldrop
  • 8 mm heeldrop
  • Gewicht: 241 gram (heren US 9)
  • Gewicht: 264 gram (heren US 9)
  • Neutrale loper
  • Neutrale loper
  • Allroundschoen
  • Allroundschoen

Conclusie
De Saucony Ride 9 is, mede door de Everun-topsole, een waardig lid van de vernieuwde Saucony-collectie. De Everun-techniek zorgt ervoor dat de schoen, of je nu een korte intervaltraining of een lange duurloop doet, zijn vorm en demping behoudt zonder tegen te werken. De Ride 9 is iets zwaarder dan zijn voorganger, maar hier merk je nagenoeg niets van. Wat mij betreft een fijne schoen voor zowel baan- als wegtrainingen, een echte allrounder!

Ben je ook nieuwsgierig naar de Saucony Ride 9? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Uiteraard vind je de Saucony Ride 9 ook in onze webshop.