Skip to main content
Review

Review: Asics DynaFlyte

door 18 juli 2016mei 25th, 2018No Comments
“Asics

Een compleet nieuw model hardloopschoenen: Asics DynaFlyte. Wij zochten uit wat wij van deze nieuwste toevoeging aan de stal van Asics mogen verwachten. Lees hier de review van All4running-medewerkster Margon Groen.

“Don’t run, fly.” Met de DynaFlyte heeft Asics de lichtste en snelste dagelijkse hardloopschoen ooit op de markt gebracht. Een wedstrijdschoen voor mensen die ook demping willen, of een fijne trainingsschoen voor mensen die meer snelheid willen behalen.

Slijtzool

Onder de schoen zien we de bekende Guidance Line om de voet te begeleiden tijdens de afwikkeling. De slijtzool bestaat uit meerdere profielen, waardoor de schoen voldoende grip geeft op zowel de verharde weg als eventueel de atletiekbaan. Opvallend is de nagenoeg doorlopende zool onder de schoen, de voor Asics zo bekende brug onder de midvoet is in dit model weggelaten.

“Asics
Slijtzool van de Asics DynaFlyte

Demping

De DynaFlyte maakt gebruik van een FlyteFoam tussenzool. Dit materiaal heeft wat weg van de Zoom tussenzolen die we terugzien in de schoenen van Nike. De FlyteFoam veert gedurende de afwikkeling steeds terug naar zijn oorspronkelijke vorm, waardoor je elke stap weer optimaal gebruik kunt maken van het dempende vermogen.

Is Asics dan helemaal van de Gel afgestapt in deze schoen? Nee, in de hak is er nog een kleine Gel pad toegevoegd om de landing zo comfortabel mogelijk te maken. De combinatie van deze twee technieken maakt dat de schoen net zo luxe en comfortabel voelt als de Asics Gel Nimbus, zonder het gevoel te hebben een extreem zachte schoen te dragen.

Bovenwerk

Het bovenwerk van hardloopschoenen is de laatste jaren behoorlijk veranderd. Zo ook bij Asics. In de DynaFlyte wordt gebruik gemaakt van een Ortholite sockliner welke, zoals de naam al doet vermoeden, als een sok om je voet zit. Het voordeel van dit naadloze materiaal is dat er minder snel wrijving en dus blaarvorming zal ontstaan. Het voelt comfortabel, bijna alsof je geen schoen aan hebt.

Uiterlijk

Wedstrijdschoenen zijn vaak voorzien van de meest gekke kleurcombinaties en/of prints. De DynaFlyte doet hier qua uiterlijk niet voor onder, al is de schoen ook uitgevoerd in een neutrale grijze kleur met wat felle details.

Technische specificaties

Asics DynaFlyte
8 mm heeldrop
Gewicht: 270 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Snelle trainingsschoen

Conclusie

In mijn ogen is de Asics DynaFlyte een schoen waar veel Asics lopers op hebben gewacht. Nieuwe technieken, een responsief loopgevoel en een superlichte schoen. De DynaFlyte is te gebruiken als comfortabele wedstrijdschoen of als snelle trainingsschoen, wat hem breed inzetbaar maakt. De schoen wikkelt soepel af, zowel bij een haklanding als landing op de mid-/voorvoet.

Shop Asics DynaFlyte »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics DynaFlyte ook in onze webshop.