Skip to main content
Review

Review: Nike Lunarglide 8 vs. Nike Lunarglide 7

door 1 augustus 2016december 6th, 2017No Comments
blog_nike_lunarglide_8

Het is altijd spannend als de opvolger van een vertrouwd model hardloopschoenen op de markt komt. Wordt er voortgebouwd op het voor gaande of slaat het merk een compleet nieuwe weg in? In het geval van de Lunarglide koos Nike voor het laatste. Hoe dit uitpakt? Lees hier de review van de Nike Lunarglide 8 door All4running-medewerkster Margon Groen.

Dat Nike een vernieuwend merk is, zal voor velen geen verrassing meer zijn. Dat je favoriete hardloopschoen daarmee in het nieuwe model totaal anders uit kan pakken dus ook niet. Dit is het geval in de Lunarglide 8, de jongste telg uit de
Lunar-familie. Hoe dit uitpakt? Ik heb het getest!

Slijtzool

Een blik onder de schoen en de eerste grote verandering is zichtbaar. Waar de voorvoet van de Nike Lunarglide altijd al uit meerdere ‘schijven’ in diverse kleuren leek te bestaan, zien we nu onder de voet ook hoogteverschillen. Deze laser gesneden pods bieden een heerlijk zacht gevoel onder de hak en voorvoet, maar verminderen helaas ook de vertrouwde stabiliteit van de schoen.

Nike Lunarglide 7

Nike Lunarglide 7

Nike Lunarglide 8

Nike Lunarglide 8

 

Demping

De Lunarglide 8 maakt gebruik van een compleet vernieuwde dempingstechniek, welke Nike evengoed Lunarlon noemt. De complete Lunar-familie is hiermee uitgerust, en dus behoorlijk veranderd. De demping in de Lunarglide 8 is heerlijk comfortabel, zonder zijn directe gevoel te verliezen. Waar men in de Lunarglide 7 het zachte gevoel in de voorvoet wel eens miste, maakt de nieuwe versie dit ruimschoots goed.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Lunarglide 8 voelt weer als een sokje. Lichtgewicht, ademend en een pasvorm als een sleeve. De Flywire kabeltjes langs de midvoet zorgen voor een verstelbare pasvorm bij het aantrekken van de veters. Daarnaast is de kraag van de schoen, het gedeelte rondom de enkel, voorzien van een zacht foam voor een prettig gevoel.

Uiterlijk

Nike blijft Nike. En dus ziet ook de Lunarglide 8 er weer uit om door een ringetje te halen. Een mooie schoen om te zien, zowel voor hardlopen als in het straatbeeld. Ik verwacht ook deze schoen weer als sneaker en in de sportschool terug te zien, puur gericht op het uiterlijk. De basiskleur van de Lunarglide 8 is zwart met wit, een klassieke combinatie. Zoals we van Nike gewend zijn komen er door het jaar heen nog diverse kleuren bij. Zoals bijvoorbeeld de Olympic Version die net uit is.

Technische specificaties

Nike Lunarglide 7 Nike Lunarglide 8
10 mm heeldrop 9 mm heeldrop
Pronerende loper Pronerende loper
Allround schoen Allround schoen

Conclusie

Dat de Lunarglide 8 totaal niet op zijn voorgangers lijkt moge duidelijk zijn. Dat zo’n grote verandering zowel positieve als negatieve kanten heeft ook. De vernieuwde Lunarlon is absoluut een voorbeeld van een goede verandering. Meer comfort, zonder het gevoel met de ondergrond te verliezen kan nooit kwaad. De lasergesneden pods onder de voet zorgen voor een soepele afwikkeling, wat in mijn ogen ook iets goeds is.

Ze zorgen door het hoogteverschil, echter ook voor een wat instabiele zool, waar ik persoonlijk minder blij van word. Een schoen voor een pronerende loper moet stabiel zijn, omdat de enkel van deze lopers dit vaak minder is. Een instabiele zool zorgt dan helaas niet voor het optimale resultaat. Met name vanwege deze eigenschap zie ik de schoen meer als een trainingsschoen in de sportschool of voor af en toe een 5 km, dan als schoen voor de langere afstanden zoals Nike hem in de markt zet. Maar, meningen verschillen, dus kom zelf eens oordelen!


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar!
Uiteraard vind je de Nike Lunarglide 8 ook in onze webshop.