Skip to main content
Review

Review: Asics Gel Kayano 23 vs Asics Gel Kayano 22

door 5 september 2016december 6th, 2017No Comments
Asics Gel Kayano 23

De Asics Gel Kayano: het is één van de Grote Klassiekers onder de hardloopschoenen. Elk jaar komt er een nieuwe versie uit. Nu is het tijd voor de Asics Gel Kayano 23. Maar hoe verhoudt die zich tot de voorganger, de Asics Gel Kayano 22? All4running-medewerkster Margon Groen maakte een vergelijking.

Het is september en dus tijd voor de nieuwste versie van de Asics Gel Kayano. We zijn alweer toe aan de 23e versie van deze schoen, dus de schoen gaat al heel wat jaartjes mee.

Slijtzool

Qua opbouw zien de slijtzool van de Kayano 22 en 23 er hetzelfde uit. Wel zien we dat er is gekozen voor een ander soort profiel. Deze vernieuwde slijtzool zorgt voor een soepelere afwikkeling en evengoed voldoende grip. Zoals altijd zijn de hak en voorvoet met elkaar verbonden door een kunststof brug. Waar we in de afgelopen modellen zagen dat deze brug al steeds lager werd, is dat ook doorgezet in de Kayano 23. Door de brug te verlagen, is er minder wisseling in zachtheid onder de schoen. De voet landt zo rustiger.

Asics Gel Kayano 22

Asics Gel Kayano 22

Asics Gel Kayano 23

Asics Gel Kayano 23

 

Demping

Asics staat bekend om zijn GEL-demping. Uiteraard is deze demping al jaren verwerkt in de Gel Kayano, zoals de naam ook zegt. In de Kayano 23 zien we ook een nieuw soort dempingsmateriaal terugkomen: FlyteFoam. Deze techniek kennen we van de Asics DynaFlyte en is nu ook verwerkt in de meeste luxe anti-pronatieschoen uit de stal van Asics. Het FlyteFoam is zoals de naam al zegt een foam die tijdens de afwikkeling steeds terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm. Zo kun je dus elke stap weer genieten van een optimale demping. Door toevoeging van het FlyteFoam voelt de Kayano 23 directer aan tijdens het lopen. Het sponsige effect dat men in de Kayano 22 waarnam is afgenomen.

Bovenwerk

Wat betreft het bovenwerk hebben de Kayano 22 en 23 veel van elkaar weg. Wanneer we de pasvorm met elkaar vergelijken merken we wel een aantal verschillen. De Kayano 22 is de eerste naadloze versie van deze schoen. Hierdoor viel de pasvorm wat kleiner uit en werd de schoen voornamelijk smal gevonden. In de Kayano 23 is de breedte gelukkig meer terug naar de vorm van versie 21, wat voor veel mensen een verademing zal zijn. De toe box is ook weer iets breder, waardoor de tenen minder tegen elkaar gedrukt worden. Bij het instappen van de schoen voelt het meteen als een pantoffeltje, comfortabel en prettig.

Uiterlijk

Wat mij betreft is de Kayano 23 weer een mooie schoen. Uitgevoerd in voor zowel dames als heren in een luxe donkerblauwe kleurstelling ziet de schoen er netjes uit. Ook past deze prima bij de nieuwe kledingcollectie. Zoals we van Asics gewend zijn, wordt de schoen uitgebracht in meerdere kleuren. Voor de dames is er een roze variant en voor de heren een oranje.

Technische specificaties

Asics Gel Kayano 22 Asics Gel Kayano 23
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 325 gram (heren US 9) Gewicht: 326 gram (heren US 9)
Pronerende loper Pronerende loper
Trainingsschoen Trainingsschoen
Let op: de Asics Gel Kayano 23 is een zogeheten ‘gender specific’-model. Dat wil zeggen dat het dames-model afwijkende eigenschappen heeft. Dit om ervoor te zorgen dat de schoenen beter aansluiten op het vrouwelijke lichaam. Eén van de kenmerken is dat de heeldrop van het damesmodel 13 mm bedraagt.

Conclusie

Wat betreft mijn conclusie kan ik heel kort zijn: wat mij betreft is de Kayano 23 weer een prima aanwinst in deze mooie serie. Door de verbeterde pasvorm zullen ook de lopers die versie 22 niet zo fijn vonden weer veel plezier beleven aan deze schoen. Het toegevoegde FlyteFoam zorgt voor een stabielere landing, zonder het zompige gevoel wat men in de Kayano 22 voelde.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Gel Kayano 23 ook in onze webshop.