Skip to main content
Review

Review: Under Armour Charged Bandit 2

door 12 september 2016december 6th, 2017No Comments
Under Armour Charged Bandit 2

Na de kleding maken we in Nederland en België nu ook kennis met de schoenen van Under Armour. Maar wat kunnen we op dit gebied van het Amerikaanse merk verwachten? All4running-medewerkster Margon Groen testte een model: de Under Armour Charged Bandit 2.

Dat Under Armour momenteel een flinke opmars maakt in Nederland, zal voor veel mensen geen verrassing zijn. Dat het merk echter ook al een poosje op schoenengebied aan de weg timmert, is bij minder mensen bekend. Sinds kort werken wij met de Under Armour Charged Bandit 2. Nieuwsgierig wat dit voor schoen is? Lees dan snel verder!

Slijtzool

Wanneer we onder de schoen kijken, zien we direct dat de Under Armour Charged Bandit 2 geen standaard hardloopschoen is. Het profiel is niet heel grof, de zool wel lekker flexibel. De stabiliteit uit de zool is met name voelbaar bij zijwaartse bewegingen, wat de schoen goed geschikt maakt voor bijvoorbeeld bootcamp.

Under Armour Charged Bandit 2

Under Armour Charged Bandit 2

Demping

Under Armour maakt in de hardloopschoenen gebruik van Charged Cushion. Deze tussenzool bestaat uit twee delen, met een steviger deel onder de hak en een zachter deel onder de voorvoet. Op deze manier biedt de schoen comfort en ondersteuning tegelijk. De demping voelt redelijk direct, wat de schoen beter geschikt maakt voor de korte afstanden en allround training, dan voor het lange werk.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Charged Bandit 2 is super licht en comfortabel. Het voelt als een nauwsluitende sok, waarbij de hiel naadloos is opgenomen in de pasvorm. Het bovenwerk is licht elastisch, waardoor de schoen ook bij een iets bredere voet fijn zit. De hielkap is stevig, wat de schoen de nodige stabiliteit geeft.

Uiterlijk

De Under Armour Charged Bandit 2 is voor zowel dames als heren uitgevoerd in twee kleuren. Beide modellen zijn verkrijgbaar in zwart/grijs, voor de neutrale look. De lopers die liever een felgekleurde schoen aan hun voeten hebben, hebben de keuze uit blauw (heren) en roze (dames). Deze kleuren matchen prima bij de kledingcollectie van Under Armour.

Technische specificaties

Under Armour Charged Bandit 2
10 mm heeldrop
Gewicht: 280 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Allround trainingsschoen

Conclusie

Wat mij betreft is de Charged Bandit 2 een schoen voor de bootcamper/crossfitter die zo nu en dan een korte looptraining doet. De schoen voelt zeker comfortabel, met name door het zachte bovenwerk, waardoor je het idee hebt geen schoenen aan te hebben. Qua demping doet de schoen als hardloopschoen onder voor de meeste andere modellen. Ik zou de schoen dan ook eerder inzetten als allround schoen, dan als hardloopschoen op zich. Komend voorjaar verschijnen andere modellen van Under Armour, die meer op de traditionele hardloopschoenen lijken.

Shop Under Armour Charged Bandit 2 »
Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Under Armour Charged Bandit 2 ook in onze webshop.