Skip to main content
Review

Review: Saucony Peregrine 6 vs Saucony Peregrine 6 ICE+

door 31 oktober 2016december 6th, 2017No Comments
Saucony Peregrine 6 ICE+

De Saucony Peregrine is al een robuuste schoen, want speciaal gemaakt voor trailrunning, maar is er nu ook in een nóg robuustere variant. Saucony Peregrine 6 ICE+ is de naam. All4running-medewerkster Margon Groen maakte een vergelijking tussen dit nieuwe model en de reguliere Saucony Peregrine.

De Saucony Peregrine 6: een lichte, flexibele trailschoen waarmee je op bijna alle ondergronden uit de voeten kunt. Wordt het toch iets te glad buiten? Dan is er nu de Peregrine 6 ICE+!

Slijtzool

Zoals we van trailschoenen mogen verwachten, zien we onder de Saucony Peregrine 6 een grof profiel terugkomen. Wanneer je goed kijkt zie je dat de PWRTRC pads onder voorvoet en hakgedeelte in tegenovergestelde richting zijn geplaatst. Op deze manier heb je zowel bij het klimmen als dalen goed grip op de ondergrond. Het profiel is laag, waardoor je een stabiel gevoel behoud. Bij de Saucony Peregrine 6 ICE+, de naam zegt het al, is gekozen voor een profiel dat extra grip geeft op gladde ondergronden zoals sneeuw en ijs. Onder de slijtzool vind je de Vibram Arctic Grip, een soort schuurpapier geplaatst in visgraadprofiel, zodat je niet uitglijdt. In de zool vinden we een EBO Rock Plate terug, die de voet beschermd tegen scherpe delen, zonder de schoen stijf te maken.

Saucony Peregrine 6 ICE+

Saucony Peregrine 6

Saucony Peregrine 6 ICE+

Saucony Peregrine 6 ICE+

 

Demping

De Saucony Peregrine 6 is voorzien van een Everun midzool en hakinzet, welke zorgt voor een comfortabele demping zonder in te leveren op de directheid van de schoen. Een gedempte schoen is fijn, maar op ongelijke ondergronden wil je niet dat de schoen te zacht is. Je wilt ten slotte gevoel houden met de ondergrond. Door middel van de Everun demping geniet je wel van het comfort, maar blijft de schoen wel als een trailschoen voelen. Deze demping is voor de Peregrine 6 ICE+ hetzelfde.

Bovenwerk

In het bovenwerk zien we weer wat verschillen tussen de twee modellen terugkomen. In beide schoenen is een Flexfilm bovenwerk verwerkt, welke zorgt voor steun rondom de voet. Het materiaal is naadloos en geeft dus minder kans op wrijving tijdens het lopen. In de Saucony Peregrine 6 zien we een bovenwerk dat vergelijkbaar is met die van de gewone hardloopschoenen. Een soort dichtgeweven mesh, wat een sok-achtig gevoel geeft rond de voet. In de Saucony Peregrine 6 ICE+ is gekozen voor een dicht bovenwerk, waardoor de schoen ook iets warmer zal zijn. In beide schoenen zien we een stevige stootrand bij de tenen, wat erg prettig is op ongelijk terrein.

Uiterlijk

Een trailschoen wordt gemaakt om op de meest ruwe terreinen te worden gebruikt. Dat ze hierbij vaak smerig worden is een feit. Wat betreft het uiterlijk is er dan ook veel over te zeggen, maar na een aantal keer gebruiken zie je daar nog weinig van. ;-) Voor de heren zien we vaak donkere kleuren terugkomen, voor de dames juist lekker knal.

Technische specificaties

Saucony Peregrine 6 Saucony Peregrine 6 ICE+
4 mm heeldrop 4 mm heeldrop
Gewicht: 266 gram (heren US 9) Gewicht: 266 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Trailschoen Trailschoen

Conclusie

Welke omstandigheden je ook tegenkomt, Saucony heeft met deze twee uitvoeringen van de Peregrine 6 altijd een oplossing. Of je nou in de Schoorlse duinen loopt of lekker de Ardennen in gaat, je zult voldoende grip en comfort ervaren. De ICE+ variant helpt bij gladde omstandigheden, waardoor deze schoen ook als winterse wandelschoen prima zal voldoen.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Peregrine ook in onze webshop.