Skip to main content
Review

Review: Adidas Supernova Sequence Boost 9 vs Adidas Supernova Sequence Boost 8

door 11 november 2016december 6th, 2017No Comments
Adidas Supernova Sequence Boost 9

De hardloopschoenen van Adidas zie je vaak bij wedstrijdlopers, maar relatief weinig bij het grote publiek. Die zijn toch vaak gehecht aan de merken Asics, Nike, Saucony, Brooks of New Balance. Toch is Adidas in opmars. All4running-medewerkster Margon Groen bekeek de nieuwste toevoeging aan de stal: de Adidas Supernova Sequence Boost 9.

Dat Adidas binnen het hardlopen weer flink aan de weg timmert, zal veel lopers opgevallen zijn. Sinds de intrede van het Boost materiaal een aantal jaar geleden, hebben ze veel nieuwe fans gekregen. Toch is het voor veel mensen nog een onbekend merk. Vandaag zetten we daarom de Supernova Sequence Boost eens in het zonnetje.

Slijtzool

Adidas heeft voor de slijtzolen een samenwerking met Continental, je weet wel, van de banden. Dit resulteert in een duurzame zool, die voldoende grip geeft bij zowel zomers als herfstachtig weer. Onder de Supernova Sequence 8 zagen we dat het profiel bestond uit kleine rechthoekjes, voorzien van wat flexgroeven hier en daar voor de flexibiliteit. Helaas bleek dit niet optimaal, dus is er onder de Supernova Sequence 9 een vernieuwde slijtzool geplaatst. Nu zien we dat de flexgroeven zijn verwijderd, deze zorgden bij een deel van de lopers voor teveel flexibiliteit en wilde ‘knikken’ tijdens langere lopen, en het slijtzool is voorzien van pads onder de gehele voet. Hierdoor geeft de schoen meer stabiliteit vanuit de zool, blijft deze flexibel, maar dwingt de zool de voet niet meer in een bepaalde stand. Dit gebeurd alleen nog vanuit het Stabil Frame in de midvoet.

Adidas Supernova Sequence Boost 8

Adidas Supernova Sequence Boost 8

Adidas Supernova Sequence Boost 9

Adidas Supernova Sequence Boost 9

 

Demping

De naam zegt het al; de Adidas Supernova Sequence Boost is voorzien van het Boost dempingsmateriaal. Simpel uitgelegd zijn dit bolletjes TPU die opgeblazen worden en onder de schoen verwerkt. Je kunt ze ook zien zitten wanneer je naar het witte gedeelte van de zool kijkt. Deze bolletjes vangen de kracht van de landing op en geven deze energie weer terug aan de loper. Zo geniet je dus van een comfortabele demping, maar gaat er minder energie verloren tijdens het lopen dan voorheen. Deze demping is redelijk licht, wat het totale gewicht van de schoen ten goede komt. Het is niet voor niets dat Adidas vaak bij de lichtere schoenen in hun categorie hoort en je ze vaak ziet als baan- en/of wedstrijdschoen.

De Sequence Boost is een schoen met een licht antipronatieblok in de midvoet, het zogeheten Stabil Frame welke goed zichtbaar is aan de binnenzijde van de schoen. Het Stabil Frame zorgt voor stabiliteit tijdens het lopen, terwijl het een natuurlijke flexibiliteit blijft geven. Je zult dus wel ondersteund worden, maar de voet wordt minder in een bepaalde stand gedwongen dan bij andere antipronatie technieken. Dit past geheel bij de demping van de schoen, een flink dwingend blok zou teveel afwijken van het gevoel dat de rest van de zool geeft.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Adidas Supernova Sequence Boost 9 is gemaakt van een ademend mesh, wat als een sok rond de voet zit. Rondom de midvoet zien we een extra laag materiaal, welke door middel van de veters om de voet getrokken wordt. Op deze manier geeft de schoen extra stabiliteit rondom de midvoet, zonder te knellen. Het bovenwerk is geheel naadloos, wat de kans op wrijving en blaren vermindert.

Technische specificaties

Adidas Supernova Sequence Boost 8 Adidas Supernova Sequence Boost 9
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 336 gram (heren US 9) Gewicht: 324 gram (heren US 9)
Pronerende loper Pronerende loper
Allroundschoen Allroundschoen

Conclusie

Een lichte, comfortabele en corrigerende schoen, dat klinkt top! Helaas zijn deze eigenschappen ook de reden dat niet elke loper even fijn op de Supernova Sequence Boost zal lopen. De schoen laat de voet behoorlijk vrij, waardoor je een gevoel van ondersteuning zou kunnen missen. Dit heeft onder andere te maken met de Boost demping; de bolletjes zijn vrij groot opgeblazen en dit kan voor instabiliteit zorgen. Wat mij betreft is de schoen prima geschikt als snelle trainingsschoen of wedstrijdschoen, echt meer tempowerk dus.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Adidas Supernova Sequence Boost 9 ook in onze webshop.