Skip to main content
Review

Review: Mizuno Wave Paradox 3 vs Mizuno Wave Paradox 2

door 30 november 2016december 6th, 2017No Comments
Mizuno Wave Paradox 3

Mizuno heeft de Wave Paradox flink onder handen genomen. Hoe dit uitpakt? Lees het oordeel van All4running-medewerkster Margon Groen over het nieuwste model, de Mizuno Wave Paradox 3.

De Mizuno Wave Paradox, een schoen voor lopers met een flinke pronatie die op zoek zijn naar comfort en stabiliteit. Het nieuwste model brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Hieronder lichten we ze uit.

Slijtzool

Mizuno maakt gebruik van een X-10 rubberen slijtzool. Dit carbon rubber is een van de meest slijtvaste materialen op de hardloopmarkt. Daarnaast is het ook nog eens een erg licht materiaal, wat het gewicht van de schoenen ten goede komt. De eerste grote verandering in de Wave Paradox 3 zien we onder de schoen. De flexgroeven zijn op een andere manier onder de schoen gezet. Dit valt met name op in de voorvoet. In de Paradox 2 is gekozen voor flexgroeven die over de gehele voorvoet lopen, niet geheel horizontaal. In de Paradox 3 zijn deze juist wel horizontaal, en met name aan de buitenzijde van de voet. Op deze manier buigt de schoen makkelijker en zorgt het ervoor dat de afwikkeling meer over de laterale zijde plaatsvindt.

Mizuno Wave Paradox 2

Mizuno Wave Paradox 2

Mizuno Wave Paradox 3

Mizuno Wave Paradox 3

 

Demping

In de Wave Paradox wordt uiteraard gebruik gemaakt van het voor Mizuno zo bekende waveplaat systeem. Aangezien de Paradox een schoen is voor iemand met een flinke pronatie, wordt er gebruik gemaakt van een dubbele plaat, die doorloopt onder de gehele voet. In de Paradox 2 was deze plaat over de gehele voet evenveel aanwezig. Dit zorgde voor een wat stijve afwikkeling, wat niet elke loper als prettig heeft ervaren. Voor de Paradox 3 is gekozen voor een nieuw model waveplaat, waarbij de plaat over de binnen- en buitenzijde van de voet doorloopt tot vooraan, maar in het midden is uitgesneden. Zo komt de U4ic demping meer tot zijn recht en voelt de schoen soepeler in de voorvoet.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Mizuno Wave Paradox 3 is gemaakt van AIRmesh. Dit materiaal is licht, maar vooral ademend en dus lekker koel. In combinatie met DynaMotion Fit vormt dit een bovenwerk dat met de voet meebeweegt als een sok. Voor de stevigheid zien we gestikte zadels, zodat de voet niet geheel losgelaten wordt in de schoen.

Uiterlijk

De Wave Paradox is een schoen die qua uiterlijk opvalt tussen de andere schoenen van Mizuno. De schoen is wat grover, ziet er zwaarder uit en toont als een blok stabiliteit. Voor het eerst is de Wave Paradox in een opvallende kleur uitgebracht; blauw voor de heren en lichtblauw met roze voor de dames.

Technische specificaties

Mizuno Wave Paradox 2 Mizuno Wave Paradox 3
12 mm heeldrop 12 mm heeldrop
Gewicht: 320 gram (heren US 9) Gewicht: 325 gram (heren US 9)
Pronerende loper Pronerende loper
Trainingsschoen Trainingsschoen

Conclusie

Wanneer een hardloopschoen behoorlijk wordt veranderd, is het vaak de vraag hoe dit uitpakt in de praktijk. De Mizuno Wave Paradox 3 is in positieve zin veranderd. De schoen geeft nog steeds de flinke stabiliteit waar liefhebbers van deze schoen naar op zoek zijn, maar het comfort is door de nieuw vormgegeven waveplaat behoorlijk verhoogd. Ook is duidelijk dat de voet minder hoeft te werken om de Paradox 3 af te wikkelen, wat het loopgevoel bevordert.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Mizuno Wave Paradox 3 ook in onze webshop.