Skip to main content
Review

Review: Mizuno Wave Rider 20 vs Mizuno Wave Rider 19

door 14 november 2016december 6th, 2017No Comments
Mizuno Wave Rider 20

De Wave Rider, één van de hardloopschoenen van Mizuno die al jaren meegaat, wordt soms als wat ontoegankelijk gezien. Dat is met het nieuwste model, de Mizuno Wave Rider 20, anders. All4running-medewerkster Margon Groen legt in deze review uit waarom!

November 2016, het moment voor de jubileumeditie van de Mizuno Wave Rider. We zijn alweer toe aan de twintigste versie van dit vlaggenschip en uiteraard zien we een aantal gave vernieuwingen.

Slijtzool

Mizuno is de laatste jaren steeds meer gaan vernieuwen en dat zien we onder andere terug onder de schoen. In het hakgedeelte is gebruik gemaakt van X10 rubber, een carbonrubber welke slijtvaster is dan de meeste rubbersoorten. Verder zien we dat de hak in de vorm van een hoefijzer geplaatst is, om in combinatie met de U4icX hakinzet voor extra stabiliteit te zorgen bij de landing.

Mizuno Wave Rider 20

Mizuno Wave Rider 19

Mizuno Wave Rider 20

Mizuno Wave Rider 20

 

Demping

Zoals de naam Wave Rider al zegt, bestaat de demping onder andere uit een Wave plaat in de schoen. Dit is ook meteen het handelsmerk van Mizuno. In de Wave Rider 20 zien we een vernieuwde Wave-techniek, de Cloudwave. Dit is een zachtere versie van de waveplaat, waardoor je meer demping ondervindt bij de landing en de schoen een betere overgang stimuleert naar de voorvoet. In voorgaande modellen werd deze overgang niet door iedereen even prettig ervaren, soms wat stug en alsof de schoen het laatste stukje knikte. Deze vernieuwde techniek zorgt in combinatie met SmoothRide voor een rustige afwikkeling, die begeleid wordt onder de gehele voet.

Bovenwerk

Qua bovenwerk en uiterlijk is de Mizuno Wave Rider 20 niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger. We zien nog steeds het ademende AIR Mesh als materiaal, al is deze nu voorzien van de Intercool techniek om een betere ventilatie en afvoer van de warmte te verzorgen. Opvallend is de verstevigde rand rondom de veters. Deze is in de Wave Rider 20 wat smaller en daardoor zit de schoen bij een iets bredere voorvoet ook fijn. Die rand kon soms net wat druk geven op de middenvoetsbeentjes, iets waar de meeste lopers niet op zitten te wachten.

Uiterlijk

Mizuno staat bekend om haar opvallende schoenen, en dat maken ze ook in de Wave Rider 20 weer helemaal waar. Met een knaloranje versie voor de heren en een fluorroze/oranje voor de dames weet je zeker dat je gezien wordt op straat!

Technische specificaties

Mizuno Wave Rider 19 Mizuno Wave Rider 20
12 mm heeldrop 12 mm heeldrop
Gewicht: 260 gram (heren US 9) Gewicht: 290 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Trainingsschoen Trainingsschoen

Conclusie

Mizuno maakt schoenen die zich qua pasvorm en dempingstechnieken behoorlijk onderscheiden van de andere merken. De ene loper zweert erbij, terwijl de andere loper er niet aan kan wennen. Ik zat er een beetje tussenin. Vaak waren de schoenen voor mij net te smal, terwijl ik het directe loopgevoel in deze schoenen wel heel fijn vind. De Wave Rider 20 komt mij hierin tegemoet. Een comfortabele schoen voor zowel snelle trainingen als de langzame duurloop en een pasvorm die bij mij niet meer knelt in de voorvoet. Door de updates in deze nieuwste versie wordt de Wave Rider toegankelijk voor een groter publiek, terwijl het de fans niet teleur zal stellen.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Mizuno Wave Rider 20 ook in onze webshop.