Skip to main content
Review

Review: Mizuno Wave Ultima 8 vs Mizuno Wave Ultima 7

door 27 november 2016september 5th, 2018No Comments

Een hardloopschoen die erg comfortabel is, maar tegelijk ook licht en snel – is dat onmogelijk? Mizuno doet een poging met de Mizuno Wave Ultima 8. All4running-medewerkster Margon Groentest of de verwachtingen uitkomen.

De Mizuno Wave Ultima 8, de schoen die gelanceerd werd vlak voor de Amsterdam Marathon 2016 en dus ook in een speciale Amsterdamse uitvoering beschikbaar is. Uitermate geschikt voor lopers die op zoek zijn naar veel comfort en stabiliteit, maar ook een direct loopgevoel willen ervaren.

Slijtzool

Mizuno gebruikt X-10 rubber in de slijtzool. Dit slijtvaste en lichte materiaal staat zijn mannetje al enkele jaren zeer goed onder de schoenen. Ook de Wave Ultima 8 is hier weer mee uitgerust. Opvallend onder de Mizuno schoenen is de hoefijzervormige hakinzet; deze zorgt in combinatie met de U4icX hakinzet voor een betere stabiliteit tijdens de landing. Uiteraard zien we ook onder deze schoen de bekende flexgroeven. In de Wave Ultima zijn deze horizontaal geplaatst, om de schoen over de gehele breedte van de voet stabiliteit mee te geven.

 

Mizuno Wave Ultima 7

Mizuno Wave Ultima 7

Mizuno Wave Ultima 8

Mizuno Wave Ultima 8

 

Demping

De naam zegt het eigenlijk al; de Wave Ultima is voorzien van de bekende Mizuno waveplaat. Deze plaat is asymmetrisch; aan de binnenzijde van de voet loopt deze verder door dan aan de buitenzijde. Dit om een stabiele en geleidelijke afwikkeling te stimuleren. Deze plaat is vervaardigd uit biobrandstoffen, waardoor de CO2 uitstoot lager blijft. Uiteraard blijven de functionele eigenschappen behouden. In de Wave Ultima 8 is meer van het U4icX materiaal toegevoegd; een tussenzool die zorgt voor meer veerkracht, energie overdracht en een soepelere overgang naar de voorvoet. Dit maakt de schoen iets zwaarder, maar de grotere energyreturn maakt dit zeker goed.

Bovenwerk

De Wave Ultima 8 is voorzien van een nieuw upper, voorzien van Dynamotion Fit. Deze eigenschap zorgt ervoor dat het bovenwerk naadloos meebeweegt met de voet. In de vorige modellen was de pasvorm wat ruimer boven de voorvoet, waardoor de stof kon knikken en op de voet kon drukken. Dit vernieuwde upper voelt als een sok. Op het bovenwerk zijn een aantal verstevigde zadels gestikt, om wat extra stevigheid mee te geven. Deze vormen vrij snel naar de voet, waarna deze over het algemeen niet als vervelend ervaren worden.

Uiterlijk

Smaken verschillen, daar hoeven we het niet over te hebben. De Mizuno Wave Ultima is dit jaar zoals gezegd uitgevoerd in een speciale Amsterdam Marathon versie, met een aantal bekende Amsterdamse eyecatchers erop. Denk aan de grachtenpandjes op de inlegzool en upper, de drie Andreaskruizen op de hielkap en de tekst Amsterdam 2016. De herenvariant is knalgroen, de damesversie oranje. Voor de lopers die liever geen speciale editie dragen, de herenschoen is uitgebracht in een zwart/groene uitvoering, de dames krijgen een vrolijker design aan hun voeten, oranje met blauw.

Technische specificaties

Mizuno Wave Ultima 7 Mizuno Wave Ultima 8
12 mm heeldrop 12 mm heeldrop
Gewicht: 290 gram (heren US 9) Gewicht: 310 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Trainingsschoen Trainingsschoen

Conclusie

De Mizuno Wave Ultima 8 is een schoen met een traditionele heel-to-toe drop; 12 mm. Wanneer je deze schoen draagt zul je dit echter niet meteen voelen. Met dank aan de waveplaat blijft de schoen behoorlijk direct aanvoelen, in combinatie met U4icX blijft het comfort behouden. De Ultima 8 is een schoen voor lopers die op zoek zijn naar comfort, maar evengoed een lichte, snelle schoen aan hun voeten hebben.

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Mizuno Wave Ultima 8 ook in onze webshop.