Skip to main content
Review

Review: Nike Air Zoom Wildhorse 3

door 9 november 2016december 6th, 2017No Comments
Nike Air Zoom Wildhorse 3

Ook Nike begeeft zich op het pad van trailrunning, en wel met de Nike Air Zoom Wildhorse 3. Wat kunnen we van deze schoenen verwachten? All4running-medewerkster Margon Groen onderwierp ze aan een uitgebreide test.

De afgelopen jaren is het trailrunning behoorlijk populair geworden. Het is dan ook niet gek dat diverse merken trailschoenen in hun assortiment hebben opgenomen. Het voordeel daaraan is de opbouw van de schoen. Deze schoenen voelen als wegschoenen, maar dan met betere grip. Ideaal als instaptrailschoen dus! Zo doet ook Nike mee in deze trend, met de Air Zoom Wildhorse. Momenteel zijn we al toe aan de derde versie van deze schoen, tijd om die eens goed te bekijken!

Slijtzool

Het belangrijkste deel van een trailschoen is de slijtzool: voldoende grip, duurzaam rubber en afhankelijk van de ondergrond een grof of juist minder grof profiel. Nike heeft gekozen voor een buitenzool met wafelstructuur, om zo optimaal grip te geven op diverse ondergronden. De nopjes zijn goed verdeeld over de gehele voet. In de voorvoet zijn de nopjes iets anders, grover en wat verder uit elkaar geplaatst, om ook op natte ondergronden grip te bieden.

Nike Zoom Wildhorse 3

Slijtzool van de Nike Zoom Wildhorse 3

Demping

Nike staat bekend om de Air-demping. In de Air Zoom Wildhorse is gekozen voor een combinatie van een Phylon-midzool met een Air Zoom-hakinzet. De midzool is gemaakt van zacht materiaal, waardoor de schoen comfortabel aanvoelt. De Air Zoom hakinzet zorgt voor een responsieve demping. Ook is de schoen voorzien van een steenplaat om de voet te beschermen tegen scherpe dingen. Met een heeldrop van 8mm is de Air Zoom Wildhorse voorzien van een lagere drop dan de gemiddelde Nike hardloopschoen. Zo word je gestimuleerd om wat vlakker te landen en meer op de ondergrond te blijven staan in plaats van erin weg te zakken.

Bovenwerk

De Nike Air Zoom Wildhorse heeft een Dynamic Fit bovenwerk van grof, slijtvast mesh met naadloze overlays voor ventilatie, duurzaamheid en ondersteuning. De veters zijn weer inzet met Flywire kabels, om de schoen goed om te voet aan te laten sluiten. Bij de tenen is een stevig overlay geplaatst, wat de tenen moet beschermen tegen stoten. De rest van het bovenwerk is zacht, waardoor de overgang naar dit materiaal best aanwezig is. De overlay voelt vrij strak en kan daardoor wat druk geven op de tenen.

Uiterlijk

Trailschoenen zijn met name gemaakt om jou te ondersteunen op allerlei ondergronden. Dat uiterlijk niet het belangrijkste is, moge duidelijk zijn. Voor de heren is de Air Zoom Wildhorse uitgebracht in volledig zwart, terwijl we bij de dames een paars met gele kleur zien met een vrolijk gekleurde veter.

Technische specificaties

Nike Zoom Wildhorse 3
8 mm heeldrop
Gewicht: 306 gram (heren US 10)
Neutrale loper
Trailschoenen

Conclusie

Dat de ene trailschoen de andere niet is moge duidelijk zijn. Gelukkig is ook de ene trail de andere niet! Nike heeft met de Air Zoom Wildhorse 3 een prima instap trailschoen afgeleverd, maar ik betwijfel of deze op alle ondergronden even goed tot zijn recht komt. De nopjes onder de slijtzool zijn vrij laag en zitten dicht bij elkaar, waardoor ze in natte omstandigheden behoorlijk snel vol met modder zullen lopen. In duingebied en op het strand, waar je met name te maken hebt met zand, schelpenpaden en hier en daar een fietspad, zul je enorm veel plezier met deze schoen kunnen beleven. Voor grovere ondergronden of behoorlijk natte omstandigheden zal de schoen minder geschikt zijn door de zachte demping en kleine nopjes.

Shop Nike Zoom Wildhorse 3 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Nike Zoom Wildhorse 3 ook in onze webshop.