Skip to main content
Review

Review: Orbiloc Run Dual

door 7 november 2016december 6th, 2017No Comments
Orbiloc Run Dual

We kennen het belang van zichtbaarheid op de weg en de talloze accessoires die hiervoor beschikbaar zijn. Orbiloc Run Dual lijkt op het eerste gezicht misschien een armlampje waarvan er al zoveel voor hardlopers beschikbaar zijn. Toch springt deze accessoire eruit. Waarom de Orbiloc Run Dual zo’n fijn (en goed!) armlampje is, legt All4running-medewerkster Margon Groen uit.

Iets wat veel hardlopers onderschatten, maar zeker een belangrijk onderdeel is van de hardloopoutfit, is de verlichting. Orbiloc heeft nu de Run Dual-sportverlichting op de markt gebracht: een armband met verlichting die je tot op 5 km kunt zien! Met deze lampjes kun jij veilig op pad en kunnen medeweggebruikers nooit meer zeuren dat ze je niet gezien hebben.
Orbiloc Run Dual

Het merk Orbiloc

Orbiloc is een Deens merk, met als missie veiligheid, duurzaamheid en fashion te combineren. Dit is duidelijk terug te zien in het ontwerp van de Run Dual: een modern vormgegeven lampje met zichtbaarheid in 270 graden. Zo ben je dus van alle kanten zichtbaar voor het overige verkeer. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor hardlopers. Door het clipje op de achterkant van de Run Dual, is deze te bevestigen aan de armband, maar ook op een tas of jas op de fiets of tijdens het paardrijden en op de halsband van je hond. Het product is waterdicht tot 100 meter diepte en drukbestendig tot 100 kilo, want het ook uitermate geschikt maakt om te gebruiken bij het duiken. Orbiloc staat voor de kwaliteit van haar producten, vandaar dat er ook drie jaar garantie wordt gegeven op onder andere de Run Dual. Om de garantie te laten gelden, dien je het gekochte product overigens aan te melden via de volgende link.

Eigenschappen op een rijtje

• Verlichting is zichtbaar tot op 5 km afstand.
• Zichtbaarheid van alle kanten (270 graden).
• Orbiloc Run Dual wordt geleverd met een armband, maar is ook op andere manier te bevestigen door de clipsluiting.
• Brandtijd tot 100 uur constant, tot 250 uur in knipperfunctie.
• Gewicht 21 gram, dus bijna niet voelbaar aan de arm.
• Bestendig tegen temperaturen van +50 graden Celcius tot -40 graden Celcius. Geen excuus meer om niet op pad te gaan dus!
• 3 jaar garantie, na aanmelding op de site.
• Batterij is zelf te vervangen. Hiervoor is een speciale service kit beschikbaar.
• Verkrijgbaar in diverse kleuren.
• Gemakkelijke bediening: door lampje een kwartslag te draaien wordt er een andere stand gebruikt.

Orbiloc Run Dual

Verschillende kleuren

De Orbiloc Run Dual is uitgebracht in diverse kleuren. Naast dat een bepaalde kleur misschien heel leuk is, is er daadwerkelijk nagedacht over deze vormgeving. Voor welke kleur ga jij?
• Rood: bekende kleur in het verkeer, denk aan achter- en remlichten van auto’s. Trekt snel de aandacht.
• Blauw: een kleur die je niet veel ziet en dus de aandacht trekt. Ook de associatie met hulpdiensten maakt dat men alert is op blauwe verlichting.
• Wit: de kleur wit is fel en goed zichtbaar. Daarom is het een officiële kleur in het verkeer.
• Groen: de makkelijkst zichtbare kleur, zowel in fel zonlicht als bij slecht weer. Daarnaast heeft de kleur groen een kalmerende werking.
• Geel: bij mist en slecht zicht is de kleur geel het best zichtbaar voor het menselijk oog. In het verkeer worden gevaarsignalen ook vaak met geel aangeduid, waardoor men gewend is vaart te minderen bij het zien van deze kleur.

Bekijk Orbiloc Run Dual