Skip to main content
Review

Review: Saucony Hurricane ISO 2 vs Saucony Hurricane ISO 1

door 26 november 2016december 6th, 2017No Comments
Saucony Hurricane ISO 2

Opeens was hij radicaal anders. Saucony had de Hurricane vorig jaar radicaal getransformeerd. Nu is er de opvolger: de Saucony Hurricane ISO 2. Heeft Saucony opnieuw het roer radicaal omgegooid? All4running-medewerkster Margon Groen zocht het uit.

De Saucony Hurricane Iso is een van de schoenen die twee jaar geleden een behoorlijke metamorfose heeft ondergaan. Door de komst van het ISOFIT bovenwerk en in deze tweede versie de Everun demping, is het zeker een schoen om in de gaten te houden.

Slijtzool

Waar we in de Saucony Hurricane Iso 1 de bekende laterale flexgroeven onder de zool zagen, zijn deze in type 2 horizontaal geplaatst. We zien nu een TRI-FLEX slijtzool, met een visgraadprofiel, zodat de slijtzool altijd contact houdt met de ondergrond. Door de diepe flexgroeven uit het vorige model kon de schoen wat instabiel worden tijdens de afwikkeling. Het huidige profiel zorgt voor meer stabiliteit in de breedte van de schoen en een soepele afwikkeling.

Saucony Hurricane ISO 1

Saucony Hurricane ISO 1

Saucony Hurricane ISO 2

Saucony Hurricane ISO 2

 

Demping

Saucony introduceerde PWRGRD+ in de eerste ISO modellen, een vernieuwde versie van de PWRGRD demping met drie millimeter extra foam. In de Hurricane Iso 2 zien we een Everun topzool terug, bovenop deze PWRGRD+ basis. We zien niet alleen de topzool, maar ook een Everun hakinzet. Dit zorgt voor meer draag- en loopcomfort, maar ook een directer loopgevoel. Bij het hardlopen gaat over het algemeen veel energie verloren in de demping van de schoen, tot wel 30%. Door gebruik te maken van het directe Everun, hebben de Saucony schoenen tot wel 83% energy return. Dit alles zonder in te leveren op comfort. De Hurricane is en blijft een antipronatie schoen, met een lichte correctie direct uit de hak.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Saucony Hurricane Iso 2 bestaat uit twee lagen. Een naadloze eerste laag die volledig aansluit om de voet, met daaroverheen een dunne, stevige tweede laag die door middel van de veters goed om de midvoet getrokken kan worden. Het ISOFIT bovenwerk is niet geheel naadloos, waar we in andere modellen een tweede laag zien die echt alleen door de veters vast wordt gezet, is deze bij de Hurricane Iso 2 aan de eerste laag bevestigd. Aan de achterkant loopt deze door tot in de hielkap, waar een extra versteving zorgt voor meer stabiliteit.

Uiterlijk

Smaken verschillen, dat is zeker. Wat mij betreft hebben de ontwerpers van Saucony met de Hurricane Iso 2 een schoen afgeleverd die qua uiterlijk laat zien hoe de schoen voelt; gestroomlijnd, snel en soepel. Zoals gebruikelijk wordt de Hurricane uitgebracht in diverse kleuren voor zowel dames als heren, maar nieuw is de Reflex uitvoering. Een reflecterend materiaal in het bovenwerk dat zorgt voor extra zichtbaarheid in het donker.

Technische specificaties

Saucony Hurricane ISO 1 Saucony Hurricane ISO 2
8 mm heeldrop 8 mm heeldrop
Gewicht: 300 gram (heren US 9) Gewicht: 306 gram (heren US 9)
Pronerende loper Pronerende loper
Trainingsschoen Trainingsschoen

Conclusie

De Saucony Hurricane Iso 2 is een prettige, comfortabele schoen die zich vooral onderscheidt op het gebied van loopcomfort en energieteruggave. Er zijn maar weinig schoenen die zich daarop kunnen meten met deze topper. Persoonlijk ben ik fan van de correctie in deze schoen; een lichte maar directe sturing vanuit de hak, welke nagenoeg niet voelbaar is. Heb je dus snel last van blaarvorming of voelt elke correctie als teveel en is zonder correctie toch geen succes; dan kan dit zomaar de oplossing zijn!


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Hurricane ISO 2 ook in onze webshop.