Skip to main content
Review

Review: Adidas Supernova Glide 8 vs Adidas Supernova Glide 7

door 6 december 2016december 6th, 2017No Comments
Adidas Supernova Glide 8

De Adidas Supernova Glide is een model dat afgelopen jaren de nodige veranderingen heeft ondergaan. Wat mogen we verwachten van de meest recente uitvoering? All4running-medewerkster Margon Groen vergeleek de Adidas Supernova Glide 8 met de voorganger.

De Adidas Supernova Glide, een schoen die zo’n drie jaar geleden een enorme metamorfose heeft ondergaan. De veranderingen waren zo groot, dat veel lopers spreken van een totaal andere schoen onder dezelfde naam. Toch is dit model sindsdien al twee keer verkozen tot Runner’s World Editors Choice. We bekijken de schoen eens van dichtbij.

Slijtzool

Adidas en slijtzolen: het lijkt een match made in heaven. Door de samenwerking met Continental heeft Adidas een van de meest slijtvaste zolen onder de hardloopschoenen. Daarnaast biedt de schoen zo ook voldoende grip wanneer je je kilometers in de regen aflegt. Wanneer we de zool verder bekijken, valt op dat de Supernova Glide 8 geen flexgroeven heeft. De rubberen pods onder de schoen zijn zo geplaatst, dat de voet heel gemakkelijk af kan wikkelen zonder dat er extra groeven nodig zijn. Onder de midvoet zien we een brug, het Torsion System. Deze zorgt voor een extra stevige middenvoet.

Adidas Supernova Glide 7

Adidas Supernova Glide 7
Adidas Supernova Glide 8

Adidas Supernova Glide 8

 

Demping

Bij Adidas zien we tegenwoordig vaak ‘Boost’ achter de naam van het model staan, wat wijst op de gebruikte demping. De Supernova Glide 8 is ook voorzien van het Boost materiaal, maar dit wordt niet altijd genoemd. De bolletjes uit de Boost tussenzool zijn duidelijk zichtbaar in het ontwerp van de schoen. Opvallend is dat de bolletjes in het hakgedeelte groter opgeblazen zijn dan in de voorvoet. In de hak worden de schokken comfortabel opgevangen, in de voorvoet zorgen de kleine bolletjes voor een reactieve en felle afzet. Deze dempingstechniek is erg licht van gewicht en zorgt ervoor dat er zo min mogelijk energie verloren gaat tijdens de afwikkeling. Het is dan ook niet voor niets dat de Adidas schoenen vaak gebruikt worden als wedstrijdschoen.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Supernova Glide 8 is opvallend. Het materiaal is zo ontzettend dun en elastisch, dat je de schoen rond de voorvoet nauwelijks voelt. Om toch stabiliteit mee te geven, is het materiaal rond de midvoet een stuk steviger en sluit deze de voet als het ware op in de schoen. Dit geeft een stevig maar zeer comfortabel gevoel tijdens het lopen. In de hielkap is het S-Curve systeem toegevoegd. Dit helpt het schuiven van de hiel in de schoen voorkomen. Kijk eens naar het hakgedeelte van de schoen, dan valt dit systeem direct op.

Uiterlijk

Het opvallende bovenwerk van de Adidas Supernova Glide 8 zorgt ervoor dat de schoen er licht en snel uit ziet. Zoals we van Adidas gewend zijn, zijn de modellen ook dit jaar weer uitgevoerd in een opvallende kleur. Het doorschijnende bovenwerk zorgt bij de dames voor een combinatie in lichtpaars met roze, de heren worden voorzien van een blauwe schoen met opvallende ronde tong.

Technische specificaties

Adidas Supernova Glide 7 Adidas Supernova Glide 8
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 312 gram (heren US 9) Gewicht: 302 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Allround schoen Allround schoen

Conclusie

De Adidas Supernova Glide 8 is tegenwoordig een schoen waar je met name tijdens het snelle werk erg blij van kan worden. De schoen is reactief in de voorvoet, wat een behoorlijk felle afzet meegeeft. Ideaal dus tijdens trainingen of wedstrijden op een flink tempo. Tijdens de langzame duurlopen kan het zijn dat het Boost materiaal onder de hak wat sponzig voelt. Dit heeft te maken met de grootte van de bolletjes in de tussenzool. In mijn geval voelde de hak daardoor iets instabiel, en dat maakt de overgang naar de felle voorvoet groot.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Adidas Supernova Glide 8 ook in onze webshop.