Skip to main content
Review

Review: Asics GT-2000 4 Lite-Show PlasmaGuard vs Asics GT-2000 4

door 2 december 2016december 6th, 2017No Comments
Asics GT-2000 4 Lite-Show PlasmaGuard

Een bekend model, in een afwijkend jasje. All4running-medewerkster Margon Groen testte de Asics GT-2000 4 Lite-Show PlasmaGuard.

Soms komt er van een bekend model hardloopschoen een speciale versie uit. Dit is ook het geval bij de Asics Gel GT 2000. Onlangs is de GT 2000 4 Lite-Show PlasmaGuard op de markt gekomen. Wij zochten de verschillen en overeenkomsten voor je uit.

Slijtzool

De slijtzool van de GT 2000 en de GT 2000 Lite-Show PlasmaGuard is hetzelfde. ze De Guidance Line en flexgroeven, die zorgen voor de soepele afwikkeling. Het Light AHAR Sponge onder de zool die de zool duurzaam en slijtvast maakt, gecombineerd met een comfortabele, gedempte afzet onder de gehele voet.

Asics GT-2000 4

Asics GT-2000 4

Asics Gel GT-2000 4 Lite-Show PlasmaGuard

Asics Gel GT-2000 4 Lite-Show PlasmaGuard

 

Demping

Uiteraard zien we in de hak de bekende GEL demping terug. Deze vangt de schokken op en verdeelt ze over de gehele hak van de schoen. Het Fluidride systeem zorgt voor een responsieve gevoel, waardoor er minder energie verloren gaat in de afwikkeling. Uiteraard is ook de GT 2000 Lite-Show PlasmaGuard voorzien van het Duomax pronatieblokje aan de binnenzijde van de voet.

Bovenwerk

De echte verschillen tussen deze twee uitvoeringen zitten in het bovenwerk. De Lite-Show modellen zijn voorzien van extra reflecterende onderdelen, waardoor de schoen ook in het donker goed opvalt. Asics noemt dit de Day Face/Night Face; de Lite-Show elementen zorgen voor een geheel ander uiterlijk in het donker. Extra veilig dus! Het PlasmaGuard bovenwerk zorgt dat de schoen regen- en modderbestendig is, maar wel ademend, flexibel en lichtgewicht blijft. Ideaal dus tijdens de Nederlandse winters.

Uiterlijk

Dat de schoen opvallend is in het donker is door al die reflecterende onderdelen wel duidelijk. Maar ook overdag zullen deze schoenen goed zichtbaar zijn. De herenschoen is namelijk fluoriserend oranje, de damesschoen fluoriserend roze.

Technische specificaties

Asics GT-2000 4 Asics GT-2000 4 Lite-Show PlasmaGuard
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 303 gram (heren US 9) Gewicht: 317 gram (heren US 9)
Pronerende loper Pronerende loper
Trainingsschoen Trainingsschoen

Conclusie

De basis van deze twee schoenen is exact hetzelfde. Maar ben je op zoek naar een schoen die extra opvalt in het donker en waarin je ook bij slechte weersomstandigheden droge voeten houdt, dan is de GT 2000 4 Lite-Show PlasmaGuard wellicht het juiste trainingsmaatje voor jou. Het regen- en modderbestendige bovenwerk maakt dat de schoen iets zwaarder is dan de normale variant, maar voor veel lopers is dit verschil te verwaarlozen.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics GT-2000 4 Lite-Show PlasmaGuard ook in onze webshop.