Skip to main content
Review

Review: Asics GT-2000 5 vs Asics GT-2000 4

door 11 december 2016juni 1st, 2018No Comments

Het is één van de bekendste modellen voor pronerende hardlopers: de Asics GT-2000. Dat maakt het des te spannender als er een nieuwe uitvoering op de markt verschijnt. All4running-medewerkster Margon Groen vergelijkt de Asics GT-2000 5 met de Asics GT-2000 4.

Het is ondertussen een traditie: rond januari komt er een nieuwe versie van de Asics GT-2000 op de markt. We zijn alweer te aan de vijfde versie van deze populaire antipronatie schoen. Tijd om deze eens beter te bekijken!

Slijtzool

De slijtzolen van Asics worden gemaakt van Light AHAR Sponge; een lichtgewicht en duurzaam rubber, dat zorgt voor een comfortabele en gedempte afzet. Natuurlijk zien we ook in de GT 2000 5 de bekende Guidance Line terug. De combinatie met de flexgroeven in de voorvoet zorgt voor een soepele afwikkeling. De hielkap is weer erg stevig, wat zorgt voor een prettig omsloten gevoel van de hak.

Asics GT-2000 4

Asics GT-2000 4

Asics GT-2000 5

Asics GT-2000 5

 

Demping

In de Asics GT 2000 4 zagen we voor het eerst het Fluidride systeem terugkomen; een vernieuwde middenzool die de schoen directer maakt, zonder in te leveren op comfort. Deze vernieuwing is goed bevallen, want in de GT 2000 5 zien we dit ook weer terug. Uiteraard gecombineerd met de bekende GEL pads, om de schokken op te vangen en te verdelen over de gehele voet. De GT serie is en blijft een serie schoenen voor de pronerende loper, dus ook in de nieuwste versie zien we het Dynamic Duomax systeem terug. Wanneer je aan de binnenzijde van de schoen kijkt zie je ter hoogte van dit blokje de Speva tussenzool en Fluidride systeem in elkaar vallen. Zo blijft de schoen ook in dat gedeelte comfortabel.

Bovenwerk

De grootste verandering in de GT 2000 5 zien we in het bovenwerk. Het gebruikte materiaal is dunner en valt daardoor soepeler rond de voet. Prettig tijdens het lopen, waar de voorgaande versies soms wilden knellen in de afzetfase. Ook rondom de midvoet zijn wat vernieuwingen. Waar we in versie vier een extra versteviging zien waar de veters zich bevinden, zien we dat dit gedeelte in de nieuwste versie uit een stuk gegoten is. De schoen sluit zich zo netjes rondom de midvoet, en is haast niet voelbaar. Wel valt op dat het strikken van de veters in het begin weer even wat aandacht vraagt.

Uiterlijk

Door het vernieuwde bovenwerk heeft de schoen een slanker uiterlijk gekregen. De pasvorm lijkt echter gelijk te zijn. De kleurtjes zijn zoals we van Asics kennen weer lekker opvallend, maar de schoen zal in meerdere varianten verkrijgbaar zijn.

Technische specificaties

Asics GT-2000 4 Asics GT-2000 5
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 312 gram (heren US 9) Gewicht: 313 gram (heren US 9)
Pronerende loper Pronerende loper
Allround schoen Allround schoen

Conclusie

De GT 2000 is een van de populairste antipronatieschoenen op de markt. Het is dan ook niet gek dat deze zo nu en dan wat veranderingen doormaakt. Het vernieuwde bovenwerk voelt voor mij heel prettig, de schoen knikt nu niet meer in de voorvoet. Versie 4 heeft in het begin wat problemen gehad met een scheurend bovenwerk in de damesvariant, dit is meegenomen in het huidige model. Voor de dames is er weer een extra smalle variant, zodat ook de loopsters met smalle voeten van deze schoen gebruik kunnen maken.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics GT-2000 5 ook in onze webshop.