Skip to main content
Review

Review: Asics GT-3000 5 vs Asics GT-3000 4

door 27 december 2016december 6th, 2017No Comments
Asics GT-3000 5
Qua uiterlijk is het nodige veranderd aan de Asics GT-3000. Maar wat gebeurt er allemaal onder de ‘motorkap’? All4running-medewerkster Margon Groen testte Asics GT-3000 5.

Schreven we laatst nog onze review over de Asics Gel GT 3000 4, ondertussen is de GT 3000 5 alweer op de markt. In de vorige versie zagen we al een aantal kleine veranderingen, dit is doorgezet in de nieuwste variant. Een behoorlijk vernieuwd uiterlijk door veranderingen in het bovenwerk maken de schoen op het oog haast onherkenbaar. Gelukkig is dit qua loopgevoel niet het geval!

Slijtzool

Dat Asics de afgelopen jaren behoorlijk aan de duurzaamheid van zijn slijtzolen heeft gewerkt, moge duidelijk zijn. Het duurzame AHAR+ in de hak en Light Ahar Sponge in de voorvoet zorgen voor voldoende grip op de ondergrond en een prettige gedempte afzet. Onder de schoen zien we de bekende Guidance Line, onderbroken door de Stability Trusstic; een kunststof brug onder de midvoet die zorgt voor extra stabiliteit en torsiestijfheid van de schoen.

Asics GT-3000 4

Asics GT-3000 4

Asics GT-3000 5

Asics GT-3000 5

 

Demping

De demping van de GT-3000 5 bestaat uit Fluidride, Gel in hak en voorvoet en een Speva topzool. De combinatie FluidRide met hak en voorvoet Gel zorgt ervoor dat de schokken netjes opgevangen worden en de impact verdeeld over de gehele voet. Zo komt niet alles op een plek aan tijdens de afwikkeling. De gehele demping zorgt voor een stabiel, comfortabel en responsief gevoel tijdens het lopen. Uiteraard is ook de Asics GT-3000 5 voorzien van het bekende antipronatie blokje, welke kenmerkend voor deze schoen doorloopt tot in de voorvoet. Zo heeft dus ook de loper die laat proneert en/of nog tijdens de afzetfase naar binnen kantelt voldoende begeleiding tijdens de afwikkeling.

Bovenwerk

In dit gedeelte van de schoen beginnen de verschillen tussen de GT-3000 4 en de GT-3000 5 echt goed zichtbaar te worden. Het bovenwerk van de nieuwste uitvoering is licht elastisch, wat de pasvorm ook prettig houdt op langere afstanden of in warme omstandigheden. Verder zien we dat de opgestikte zadels uit de GT-3000 4 nu in de schoen zijn verwerkt. Geen onnodige stiksels dus meer, wel een stevig gevoel rond met name de midvoet. De vetergaatjes zijn verwerkt in het bovenwerk, wat het materiaal goed rond de voet doet aansluiten. Opvallend is de Clutch Counter; dit extern aangebrachte frame op de hielkap is nu dicht, terwijl de voorgaande versie enkel een open frame hadden. De hielkap is dus behoorlijk steviger geworden.

Uiterlijk

Tja, een behoorlijk vernieuwd bovenwerk geeft ook een flink veranderd uiterlijk. Dit maakt meteen dat de schoen slanker en minder zwaar toont, terwijl de werkelijke verschillen hierin te verwaarlozen zijn. Voor de dames is de schoen uitgebracht in opvallend magenta, de heren krijgen een luxe ogende blauwe schoen aan hun voeten.

Technische specificaties

Asics GT-3000 4 Asics GT-3000 5
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 306 gram (heren US 9) Gewicht: 310 gram (heren US 9)
Pronerende loper Pronerende loper
Trainingsschoen Trainingsschoen

Conclusie

Een schoen veranderen brengt risico’s met zich mee. Dat de Asics GT-3000 uiteindelijk ook gemoderniseerd zou worden, zat er natuurlijk wel in. Het vernieuwde bovenwerk geeft de voet een comfortabel gevoel, met extra verstevigingen rond de midvoet. De nieuwe Clutch Counter biedt stabiliteit, maar maakt ook dat de hielkap wat knijpt. Dit kan als minder prettig ervaren worden. De correctie is nog steeds goed aanwezig, dus de loopervaring op de GT-3000 5 zal weer net zo prettig zijn.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics GT-3000 5 ook in onze webshop.