Skip to main content
Review

Review: Mizuno Wave Inspire 13 vs Mizuno Wave Inspire 12

door 3 december 2016december 6th, 2017No Comments
Mizuno Wave Inspire 13

Een snelle schoen voor de pronerende loper. All4running-medewerkster Margon Groen testte de Mizuno Wave Inspire 13.

De Mizuno Wave Inspire is alweer toe aan zijn 13e uitvoering. Een schoen die staat voor lichte ondersteuning, directe demping en snelle trainingen.

Slijtzool

Wat betreft slijtzolen doet Mizuno al lange tijd goede zaken. Het X-10 carbon rubber onder de schoenen is licht, maar vooral erg duurzaam en slijtvast. Kenmerkend is de hakinzet in de vorm van een hoefijzer. Dit zorgt voor extra stabiliteit in de landing. In de voorvoet zien we Smoothride; dit stimuleert een vloeiende afwikkeling van hak naar teen.

Mizuno Wave Inspire 12

Mizuno Wave Inspire 12

Mizuno Wave Inspire 13

Mizuno Wave Inspire 13

 

Demping

Mizuno en het Wave systeem; ze zijn onafscheidelijk. Ook in de Wave Inspire 13 zien we deze techniek terug. Omdat het een schoen is met antipronatie, is de Inspire voorzien van een dubbele waveplaat. Aan de binnenzijde van de schoen is dit ook duidelijk te zien. Kenmerkend voor de Wave Inspire is de manier waarop de correctie in zijn werk gaat; pas wanneer er druk op de dubbele waveplaat gegeven wordt, zal deze de voet corrigeren. Ideaal dus wanneer je een lichte correctie nodig hebt, of een verschil in afwikkeling tussen de linker- en rechtervoet. De waveplaat is niet de enige manier waarop de demping wordt gerealiseerd. Onder de waveplaat zien we in de hakinzet U4icX terugkomen, een licht en veerkrachtig materiaal. Boven de waveplaat zien we een U4ic tussenzool. Deze combinatie zorgt voor beter grondcontact en een zachtere landing.

Bovenwerk

Zoals we al bij meer modellen hebben gezien, is Mizuno bezig met het ontwikkelen van nieuwe technieken voor het bovenwerk van de hardloopschoenen. Ook de Wave Inspire 13 heeft een compleet vernieuwd upper, met een verbeterde pasvorm. Fijn voor veel lopers is de iets bredere toe box, waardoor de schoen voor een breder publiek inzetbaar is. Ook voelt het upper veel zachter, meer als een sok. Bij de tenen is een verstevigde rand op het bovenwerk gestikt; dit is ook meteen de enige plaats in de voorvoet waar naden voelbaar zijn.

Uiterlijk

Met het vernieuwde upper, is ook het uiterlijk van de schoen wat veranderd. De schoen ziet er stoerder uit, meer robuust. Toch zegt dit niets over het gewicht van de schoen, welke behoorlijk licht is voor een antipronatie schoen. De dames die niet zo gek zijn op roze zullen blij worden van de blauw met oranje uitvoering van de Wave Inspire 13. De heren krijgen een blauw met zwarte schoen aan hun voeten.

Technische specificaties

Mizuno Wave Inspire 12 Mizuno Wave Inspire 13
12 mm heeldrop 12 mm heeldrop
Gewicht: 300 gram (heren US 9) Gewicht: 310 gram (heren US 9)
Pronerende loper Pronerende loper
Trainingsschoen Trainingsschoen

Conclusie

De Mizuno Wave Inspire 13 heeft vooral in het bovenwerk een aantal opvallende vernieuwingen. Het comfortabele upper, met duidelijk verbeterde pasvorm doet de schoen goed. De lichte antipronatie in deze schoen is extra fijn doordat deze pas corrigeert als er druk op komt. Juist lopers met een verschil pronatie tussen beide voeten zullen hier baat bij hebben. De Mizuno Wave Inspire 13 is een schoen zowel duurlopen als het snellere werk; de responsieve demping en vloeiende afwikkeling maken de schoen erg allround.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Mizuno Wave Inspire 13 ook in onze webshop.