Skip to main content
Review

Review: New Balance 1500v2

door 21 december 2016december 6th, 2017No Comments
New Balance 1500v2

Het is een qua uiterlijk opvallend model, zoals wel vaker bij trainings-/wedstrijdschoenen het geval is. Maar hoe bevallen de schoenen in de praktijk? All4running-medewerkster Margon Groen testte de New Balance 1500v2.

Soms komen er hardloopschoenen binnen die meteen de aandacht trekken. Dat is ook zeker het geval met de New Balance 1500v2. Deze snelle trainings-/wedstrijdschoen is gemaakt voor snelle trainingen en wedstrijden, van 10 kilometer tot de marathon!

Slijtzool

Een lichtgewicht schoen heeft uiteraard geen zeer robuuste slijtzool. Toch biedt de de vrolijk gekleurde slijtzool voldoende grip op zowel de atletiekbaan als het wegdek. De T-Beam constructie onder de midvoet zorgt voor torsiestijfheid, stabiliteit in de schoen en ondersteuning in de voetboog.

New Balance 1500v2
Slijtzool van de New Balance 1500v2

Demping

Aangezien de New Balance 1500v2 een trainings-/wedstrijdschoen is, is de demping responsiever dan bij een gewone hardloopschoen. In de 1500v2 wordt gebruik gemaakt van REVLITE; een innovatief, lichtgewicht schuim met dezelfde duurzaamheid en responsiviteit als tussenzolen van andere merken, maar dan 30% lichter. Dit houdt de schoenen licht en snel, maar bieden ze toch de nodige comfort. De schoen is voorzien van een lichte ondersteuning aan de binnenzijde van de voet, voor de pronerende loper.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de schoen wordt steeds belangrijker. Bij zo’n lichtgewicht schoentje als deze, is het van belang dat het bovenwerk hieraan bijdraagt. De 1500v2 is voorzien van FANTOM FIT; een bovenwerk uit twee gefuseerde materialen. Zo is het bovenwerk stevig, maar blijft het soepel en naadloos om wrijving tegen te gaan. Deze schoen is dan ook prima zonder sokken te dragen, handig bij bijvoorbeeld een triatlon.

Uiterlijk

Ik heb het al eens eerder geschreven; trainings-/wedstrijdschoenen lijken altijd wel voorzien te zijn van de meest opvallende kleurtjes en prints. Voor de heren is de 1500v2 uitgevoerd in koraalroze met zilver, lekker knal. De dames moeten het doen met een witte variant, aangevuld met wat kleurrijke details.

Technische specificaties

New Balance 1500v2
6 mm heeldrop
Gewicht: 224 gram (heren US 9)
Pronerende loper
Trainings-/wedstrijdschoen

Conclusie

De New Balance 1500v2 is een schoen waar ik erg blij van werd. Lichtgewicht, snel maar toch redelijk comfortabel. Het FANTOM FIT bovenwerk zit als een sok om de voet en is daardoor haast niet voelbaar. Erg prettig wanneer je geen sokken draagt tijdens het lopen. De schoen is responsief, waar ik met mijn vlakke landing behoorlijk profijt van heb. Of de schoen net zo fijn voelt wanneer je een haklanding hebt durf ik te betwijfelen, door de lage drop en minimale demping. Wanneer je de 1500v2 aantrekt voel je meteen dat dit een schoen is voor het snelle werk, een waardige aanvulling naast bijvoorbeeld de 860 of 1260.

Shop New Balance 1500v2 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de New Balance 1500v2 ook in onze webshop.