Skip to main content
Review

Review: New Balance Vazee 2090

door 5 december 2016december 6th, 2017No Comments
New Balance Vazee 2090

Vorig jaar introduceerde New Balance een compleet nieuw model hardloopschoenen: de Vazee. Inmiddels is er een nieuwe uitvoering: de New Balance Vazee 2090. All4running-medewerkster Margon Groen onderzoekt waarvoor dit model geschikt is.

De Vazee, een relatief nieuwe serie hardloopschoenen van New Balance. We zien deze serie pas sinds 2015, waar voor de Rotterdam Marathon de allereerste Vazee werd geïntroduceerd. Een schoen die vooral door baanatleten goed werd ontvangen; het grote publiek vond de schoen erg licht en miste de stabiliteit. De Vazee 2090 is een schoen die de fijne eigenschappen uit de eerste versie behoudt, maar voor een breder publiek inzetbaar is.

Slijtzool

Als je onder een hardloopschoen kijkt, zie je negen van de tien keer een eenkleurige zool, veelal zwart. De New Balance Vazee 2090 onderscheidt zich hier al van de rest. Een kijkje onder de schoen toont een camouflageprint in diverse kleurtjes. Lekker vrolijk, zeker bij de damesschoen! Verder valt op dat er onder de voorvoet geen flexgroeven aanwezig zijn, maar dat het profiel wel strategisch geplaatst is. De schoen biedt hierdoor een fijne grip en voelt erg soepel in de voorvoet.

New Balance Vazee 2090
Slijtzool van de New Balance Vazee 2090

Demping

New Balance is al een tijdje bezig met vernieuwingen op het gebied van demping en de plaatsing daarvan in de schoen. In de Vazee 2090 zien we een combinatie van twee materialen. De bovenste laag is een complete middenzool van REVlite. Een innovatieve schuimlaag met dezelfde responsiviteit en duurzaamheid als zwaardere tussenzolen. Dit maakt de schoen licht, maar biedt toch voldoende demping en stabiliteit. Tussen deze laag en de slijtzool zien we onder driekwart van de schoen N2 schuim. N2 is super licht en veerkrachtig, zodat de schokken goed en effectief opgevangen worden. De combinatie zorgt voor een soepele, gedempte en responsief geheel.

Bovenwerk

Qua bovenwerk springt deze schoen meteen in het oog. Een flexibel naadloos upper zorgt voor een prettige pasvorm. De schoen voegt slank rond de voet en voelt steviger dan het uiterlijk doet vermoeden. Rond de hak en midvoet is het upper steviger dan in de voorvoet, om zo toch de nodige stabiliteit te bieden.

Uiterlijk

De eerste Vazee schoen was er een die qua uiterlijk meteen ontzettend populair was. Helaas bleek dan vaak dat de schoen niet datgene bood wat de loper zocht. De New Balance Vazee 2090 knalt ook meteen weer van de wand. Voor de dames een fluoriserend roze schoen doet het altijd goed. Voor de heren is de schoen knalgeel. En zoals we vaker zien zijn de schoenen prima te matchen bij de huidige kledingcollectie.

Technische specificaties

New Balance Vazee 2090
6 mm heeldrop
Gewicht: 267 gram (heren US 9)
Neutrale schoen
Wedstrijdschoen/trainingsschoen

Conclusie

De New Balance Vazee 2090 is zo’n schoen die je op veel verschillende manieren in kunt zetten. Het is net een pantoffeltje, die ik eigenlijk niet meer uit wilde trekken. De responsiviteit en het lichte gewicht van de schoen maakt dat deze ideaal is voor gebruik tijdens wedstrijden en tempotrainingen. Daarnaast biedt de schoen ook verbazend veel demping. Ik vind het prettig op een directe en lichte schoen te lopen, dus zou er ook rustig mijn duurlopen op kunnen doen. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Wanneer je op zoek bent naar veel demping, is dit wellicht niet de juiste schoen voor je. Houd je net als ik van licht en responsief, dan zou ik deze schoen zeker eens komen proberen op onze Shoe Advisor!

Shop New Balance Vazee 2090 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de New Balance Vazee 2090 ook in onze webshop.