Skip to main content
Review

Review: Saucony Echelon 5

door 10 december 2016december 6th, 2017No Comments
Saucony Echelon 5

De Saucony Echelon 5 is een wat minder bekende hardloopschoen. Onterecht? All4running-medewerkster Margon Groen zocht het uit!

De Echelon 5, een van de minder bekende schoenen uit de brede categorie schoenen van Saucony. Toch zijn er behoorlijk veel lopers die deze stabiele, neutrale schoen niet zouden willen missen! Voor wie deze schoen geschikt is en wat zijn eigenschappen zijn, lees je vandaag in onze review.

Slijtzool

Saucony werkt al jaren met doorlopende slijtzolen. Door de zool niet te onderbreken, kan een continue stabiliteit en demping gerealiseerd worden. Dit zien we ook onder de Echelon 5, de meest ondersteunende, neutrale hardloopschoen in de brede collectie van Saucony. Er is gebruik gemaakt van twee soorten rubber, die met hun specifieke eigenschappen de schoen versterken. Onder de hak is gebruikt gemaakt van XT-900 rubber, wat zorgt voor duurzaamheid en meer grip in de landing. De voorvoet is voorzien van IBR+, lichtgewicht en reactief, zorgend voor een felle afzet.

Saucony Echelon 5
Slijtzool van de Saucony Echelon 5

Demping

In de Saucony Echelon 5 is gebruik gemaakt van het bekende PWRGRD dempingsschuim. Dit is soepeler en veerkrachtiger dan bij veel concurrenten, en zorgt voor een prettige loopervaring. De hakinzet is van SRC en dient als een soort schokdemper. Opvallend is de volledig vernieuwde PU inlegzool, welke extra comfortabel is. Vaak is dit een simpel zooltje, maar in de Echelon voegt dit echt iets toe aan de demping van de schoen. In de schoen is ook een speciaal Foundation Fit Platform aangebracht, welke extra geschikt is voor inlegzolen of orthesen.

Bovenwerk

Qua bovenwerk onderscheidt de Echelon 5 zich behoorlijk van de overige schoenen van Saucony. Dat het een stabiliteitsschoen is, zien we dan ook gemakkelijk terug. Het bovenwerk is comfortabel, soepel en lichtgewicht. Over de gehele midvoet zijn diverse overlays aangebracht, om ook hier extra stabiliteit mee te geven. De schoen is iets breder in de voorvoet, waardoor deze voor meerdere voettypen geschikt is. Het Support Frame in de hielkap zorgt ervoor dat de hiel omsloten wordt en op zijn plaats blijft tijdens het lopen.

Uiterlijk

Dat de Echelon een schoen is die stabiliteit moet geven, zie je er direct aan af. Het is wellicht niet het meest slank vormgegeven schoentje, de pasvorm maakt dit helemaal goed. En laat dat nou net het belangrijkste zijn! De damesversie is blauw/paars met roze, de herenschoen is donkerblauw met gele accenten.

Technische specificaties

Saucony Echelon 5
8 mm heeldrop
Gewicht: 332 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Trainingsschoen

Conclusie

De Saucony Echelon 5, een hardloopschoen die het qua populariteit behoorlijk aflegt tegen bijvoorbeeld de Ride en Triumph, maar zeker geen ondergeschoven kindje. De brede, stabiele basis van deze schoen geeft direct een comfortabel gevoel. De schoen wikkelt gemakkelijk af in de voorvoet en heeft een felle afzet. De overlays rond de midvoet geven een prettig gevoel, de voet wordt echt omsloten. Het support frame in de hielkap komt niet helemaal tot zijn recht, waardoor de de stabiliteit hier iets te wensen overlaat.

Shop Saucony Echelon 5 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Echelon 5 ook in onze webshop.