Skip to main content
Review

Review: Saucony Hurricane ISO 3 vs Saucony Hurricane ISO 2

door 20 december 2016december 6th, 2017No Comments
Saucony Triumph ISO 3

Het is één van de meest comfortabele antipronatieschoenen: de Saucony Hurricane. All4running-medewerkster Margon Groen testte de meest recente uitvoering van dit model: Saucony Triumph ISO 3.

De maand december is aangebroken en dus is het tijd voor alweer de derde versie van de Hurricane Iso. De meest comfortabele antipronatie schoen van Saucony heeft ondertussen een grote schare fans en wordt dan ook steeds meer gespot. Zoals verwacht zijn er een aantal kleine veranderingen aangebracht, die we vandaag voor je uitlichten.

Slijtzool

We zagen het al bij een aantal andere Saucony modellen; de TRI-FLEX slijtzool is een klein beetje aangepast in de nieuwste variant van de Hurricane Iso. De visgraad is iets breder geworden en de flexgroeven dieper gemaakt. Deze combinatie zorgt voor meer grip op de ondergrond, meer comfort, maar vooral meer flexibiliteit in de afwikkeling van de voet. Je voet moet ten slotte al hard genoeg werken tijdens je training. Deze flexgroeven zijn doorgevoerd tot een stukje in de middenzool, waardoor het verschil in flexibiliteit goed voelbaar is.

Saucony Triumph ISO 2

Saucony Triumph ISO 2
Saucony Triumph ISO 3

Saucony Triumph ISO 3

 

Demping

In de Hurricane Iso 2 zagen we voor het eerst het Everun materiaal in dit model. Uiteraard is deze ook aanwezig in de nieuwste versie. De Everun topzool zorgt voor een prettig draagcomfort met de demping direct onder de voet en responsief gevoel in de schoen. Waar we in de Hurricane Iso 2 een Everun landingszone zagen, omhuld met PWRGRD, is dit in de Hurricane Iso 3 een ander verhaal. Net als bij de Triumph Iso 3 is de volledige hak gemaakt van Everun, voor een nog responsiever gevoel en soepele overgang naar de voorvoet. Uiteraard is ook het Support Frame weer aanwezig, voor de nodige ondersteuning tijdens de afwikkeling.

Bovenwerk

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hebben de slijtzool en demping van de Hurricane Iso een aantal kleine veranderingen ondergaan. De echt grote verschillen gaan we nu zien, in het bovenwerk van de schoen. Uiteraard is de ISOFIT weer aanwezig, dit is tenslotte de naamgever van de schoen. ISOFIT staat voor een comfortabel en soepel bovenwerk, grotendeels bestaande uit een geheel. Rond de midvoet zien we een tweede laag, welke uit diverse straps bestaat en door middel van de vetering zorgt voor een optimale pasvorm bij jouw voet. Het aantal straps neemt langzaam af, terwijl de pasvorm verbetert. De combinatie met de toegevoegde lusjes bij de veters zorgt voor een stabiel en omsluitend gevoel.

Het bovenwerk is soepeler dan in de voorgaande versie, waardoor het doet denken aan de eerste variant van de Hurricane Iso. Ten opzichte van deze schoen is de pasvorm flink verbeterd; de schoen omsluit de voet zonder te knellen. Ook is de tong minder dik, waardoor het gevoel met het veteren van de schoen beter behouden blijft.

Uiterlijk

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar de kleuren waarin de Hurricane Iso 3 voor dit seizoen is uitgebracht zijn een combinatie van subtiel en opvallend. Voor de heren bijvoorbeeld knalblauw, terwijl de dames een grijze schoen met magenta details aan krijgen.

Technische specificaties

Saucony Hurricane ISO 2 Saucony Hurricane ISO 3
8 mm heeldrop 8 mm heeldrop
Gewicht: 306 gram (heren US 9) Gewicht: 309 gram (heren US 9)
Pronerende loper Pronerende loper
Trainingsschoen Trainingsschoen

Conclusie

Net als bij de nieuwe Triumph Iso 3, moest ik even wennen aan het vernieuwde gevoel van de Hurricane Iso 3. Enerzijds doet het denken aan de eerste versie van deze schoen, die behoorlijk zacht was. De combinatie met de Everun landingszone en topzool zorgt echter voor een responsief en comfortabel gevoel, die in de eerste versie door veel lopers gemist werd.

Bij langere loopjes komt de schoen echter geheel tot zijn recht en waar het lichaam dan wat tegen kan gaan stribbelen, hebben mijn voeten hier totaal geen last van. De verdunde tong en het vernieuwde bovenwerk vind ik erg prettig. Wat mij betreft is de Saucony Hurricane Iso 3 een schoen die juist op de langere afstanden of tijdens trainingen op lager tempo echt tot zijn recht komt en zeker een waardige toevoeging aan jouw schoenen collectie.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Hurricane ISO 3 ook in onze webshop.