Skip to main content
Review

TomTom: welke model sporthorloge past bij jou?

door 9 december 2016december 6th, 2017No Comments
TomTom Runner 3

Je bent geïnteresseerd in sporthorloges, maar je hebt geen idee welke je moet kiezen. Geen paniek! All4running-medewerkster Margon Groen zet de verschillende modellen TomTom-sporthorloges op een rijtje en helpt je op weg.

Hardlopen kun je om verschillende redenen doen. Zo loopt de een om vooruitgang te boeken in bijvoorbeeld snelheid of afstand, terwijl de ander vooral geniet van het sportieve bezig zijn in de buitenlucht. Toch zijn de meeste lopers nieuwsgierig naar data. Tijden, afstanden, maximale snelheid en vergeet toch vooral de hartslag en het calorieverbruik niet. Het is dan ook niet voor niets dat er zo veel verschillende apps zijn voor op de smartphone. Ook de hardloophorloges worden steeds populairder, mede door de GPS en activity trackers die er tegenwoordig op zitten. En wil je je hartslag meten via een borstband of direct op de pols? En is het belangrijk voor je dat je horloge functioneert als smartwatch? Dat de keuze voor een horloge passend bij jouw wensen daardoor niet per se makkelijker is geworden geeft ik direct toe. In dit artikel zetten we de populairste modellen op een rijtje, met daarbij hun specifieke eigenschappen.
TomTom Runner

TomTom

TomTom staat bij de meeste mensen niet bekend om zijn sporthorloges, maar om de navigatiesystemen voor in de auto. Toch is dit merk al enkele jaren goed vertegenwoordigd binnen de hardloophorloges. De Runner is alweer toe aan zijn derde versie, en dit jaar zien we ook de Adventurer, speciaal voor de Outdoor activiteiten.

Runner 3

De TomTom Runner 3 is er in diverse uitvoeringen. In de basis is het een multisport GPS horloge, waarmee je eenvoudig de tijd, afstand en snelheid bij kunt houden. De Runner 3 Cardio, heeft zoals de naam al doet vermoeden een ingebouwde hartslagmeter, voor een meting op de pols. De Runner 3 Music is voorzien van 3GB opslag ruimte voor meer dan 500 nummers, zodat je onderweg muziek kunt luisteren zonder dat je telefoon of mp3 speler mee hoeft. Wel moet je gebruik maken van een Bluetooth koptelefoon.

De Runner 3 Cardio + Music is voorzien van beide mogelijkheden. Met een bediening zoals we kennen van de oude Nokia telefoons, is dit horloge gemakkelijk in gebruik. Uiteraard zijn ook al deze versies voorzien van 24/7 activity tracking, om inzicht te krijgen in je gehele dag. De hartslagmeting is niet constant, maar op bepaalde intervallen. Dit spaart de batterij van het horloge. De Race Modus maakt het mogelijk te racen tegen een eerdere prestatie op hetzelfde parcours. Alle horloges zijn compatibel met de TomTom HRM borstband.

Shop TomTom Runner 3
TomTom Runner

Adventurer

De Adventurer is het nieuwste sporthorloge van TomTom, speciaal voor outdoor omstandigheden. Zo zijn er diverse outdoor sportprofielen toegevoegd als skieën en snowboarden, naast het standaard wandelen en fietsen. De Adventurer houdt de hoogte, stijging en daling bij, kan de maximale snelheid etc weergeven wanneer je in de skilift zit en heeft de mogelijkheid vooraf geplande routes in te lezen. Opvallend en erg handig is de langere batterijduur van dit horloge ten opzichte van de Runner. Ideaal wanneer je in afgelegen gebied zit. De hartslagmeting zit direct in de pols, waardoor je geen borstband om hoeft. Houdt er hierbij wel rekening mee dat het horloge altijd op de pols bevestigd moet zijn; in koude omstandigheden dus onder je jas of trui. De Adventurer biedt standaard 3GB opslagruimte voor muziek, welke je met een Bluetooth koptelefoon kunt beluisteren.

Shop TomTom Adventurer

TomTom-sporthorloges
Bekijk TomTom-sporthorloges.