Skip to main content
Review

Review: Asics fuzeX Lyte 2 vs Asics fuzeX Lyte

door 31 januari 2017december 6th, 2017No Comments
Asics fuzeX Lyte 2
Vorig jaar bracht Asics de fuzeX en, de meer lichtgewicht, fuzeX Lyte uit. Nu zijn er de opvolgers. All4running-medewerkster Margon Groen testte de Asics fuzeX Lyte 2.

“Altijd, overal en wanneer je wilt hardlopen, met lichtgewicht bescherming en stabiliteit.” Met dit motto werd afgelopen jaar de eerste versie van de Asics fuzeX Lyte geïntroduceerd. Een compleet nieuwe hardloopschoen, die prima inzetbaar is voor wekelijkse hardlooptrainingen of bijvoorbeeld trainingen in de sportschool. De basis van deze tweede versie is hetzelfde, maar Asics zou Asics niet zijn als er geen kleine verbeterpunten doorgevoerd zouden zijn.

Slijtzool

De Asics fuzeX Lyte staat bekend om zijn doorlopende slijtzool, waardoor de zool op elk moment van de afwikkeling contact heeft met de ondergrond. Dit zorgt voor een stabiele basis. Dit is niet het enige grote verschil ten opzichte van de meeste hardloopschoenen van Asics. Zo ontbreekt bijvoorbeeld de bekende Guidance Line en ook de diepe, horizontale flexgroeven in de voorvoet zijn compleet anders. Toch gaat dit niet ten koste van de flexibiliteit van de schoen.

Asics fuzeX Lyte

Asics fuzeX Lyte

Asics fuzeX Lyte 2

Asics fuzeX Lyte 2

 

Demping

De demping van de fuzeX Lyte 2 is een kopie van zijn voorganger. Over de gehele lengte van de voet wordt gebruik gemaakt van fuzeGel. In combinatie met de Solyte middenzool zorgt dit voor een comfortabel en vooral direct loopgevoel.

Bovenwerk

In het bovenwerk zien we pas echt de verschillen met de eerste versie van de Asics fuzeX Lyte. Beide uitvoeringen hebben een naadloos bovenwerk, maar het gebruik van materiaal geeft een behoorlijk ander gevoel. De fuzeX Lyte 2 heeft een grof geweven bovenwerk, welke als een stevige sok om de voet sluit. Zo is er minder kans op irritatie en blaarvorming, en wordt de stabiliteit rond de voet behouden. De hielkap is is er stevig en omsluit de hiel netjes.

Uiterlijk

Met een vernieuwd uiterlijk verandert over het algemeen ook het uiterlijk behoorlijk. Dit grofgeweven materiaal geeft de schoen een stoerder uiterlijk, welke ook als sneaker niet zou misstaan in het straatbeeld. Net als bij de eerste uitvoering zal ook de fuzeX Lyte 2 in veel verschillende kleuren beschikbaar komen. De versie die ik heb getest is een stoere variant in zwart en wit.

Technische specificaties

Asics fuzeX Lyte Asics fuzeX Lyte 2
8 mm heeldrop 8 mm heeldrop
Gewicht: 255 gram (heren US 9) Gewicht: 255 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Allroundschoen Allroundschoen

Conclusie

De Asics fuzeX Lyte 2 is wat mij betreft een prima schoen voor de allround sporter. De recreatieve hardloper die daarnaast ook trainingen doet in de sportschool doet, of de schoen bijvoorbeeld in het dagelijks als sportieve sneaker wil dragen. Simpel gezegd is het een lichtgewicht easy runningschoen, waar je met name op hardloopgebied voornamelijk op de korte/middenlange afstanden profijt hebt. Ideaal dus als schoen erbij voor de fanatieke loper, of combinatieschoen voor de recreant.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics fuzeX Lyte 2 ook in onze webshop.