Skip to main content
Review

Review: Saucony Peregrine 7 vs Peregrine 6

door 26 januari 2017december 6th, 2017No Comments
Saucony Peregrine 7
Ga jij als loper graag buiten de gebaande paden? Dan is een goed paar trailschoenen onmisbaar. All4running-medewerkster Margon Groen onderzocht voor wie de Saucony Peregrine 7 een goede optie is.

In deze tijd van het jaar is het bos vaak op zijn mooist. Lekker rennen over onverharde paden en genieten van de natuur om je heen. De Saucony Peregrine 7 is een schoen waar je alle kanten mee op kunt, van een snelle trail tot een lange duurloop op het strand. Wat je ook op de planning hebt staan, de Peregrine gaat met je mee.

Slijtzool

Om op onverharde paden voldoende grip te hebben, is de Saucony Peregrine 7 uiteraard voorzien van een grof profiel. Het PWRTRAC rubber dat hiervoor gebruikt is biedt drie keer meer grip en duurzaamheid dan de standaard runningzolen. Wanneer je het profiel beter bekijkt, zul je zien dat de pads onder de hak en voorvoet in tegengestelde richting staan. Op deze manier heb je voldoende grip bij zowel het klimmen als dalen. Ook is er in de Peregrine 7 een Rock Plate geplaatst, welke de voet beschermt tegen scherpe delen. Deze plaat biedt ook stabiliteit, zonder tijdens de afwikkeling stijf aan te voelen.

Saucony Peregrine 6

Saucony Peregrine 6

Saucony Peregrine 7

Saucony Peregrine 7

 

Demping

De Saucony Peregrine 7 is voorzien van een Everun topzool en hakinzet. Deze responsieve dempingstechniek biedt een direct en stabiel loopgevoel, zonder in te leveren op comfort. Doordat een trailschoen vaak gebruikt wordt op zachte ondergrond, is deze voorzien van een minder zachte demping dan een hardloopschoen voor op de weg. Op deze manier heb je wel comfort tijdens de landing, maar verlies je niet het gevoel met de ondergrond tijdens de afwikkeling.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Peregrine 7 heeft de grootste verandering ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. We zien een TPU Exo-Skeleton bovenwerk, welke zorgt voor meer ondersteuning en een betere omsluiting van de voet. De lusjes waardoor de veters bevestigd worden zitten vast aan de midzool, waardoor de schoen een prettige zijwaartse stabiliteit rondom de midvoet creëert. Het binnenwerk is van RUN-DRY materiaal. Comfortabel en sneldrogend materiaal, welke zorgt voor een prettige pasvorm rond met name de achtervoet.

Uiterlijk

Trailschoenen zijn natuurlijk niet gemaakt om zo schoon mogelijk te blijven, je gaat er tenslotte lekker mee buiten de verharde paden. Dit is vaak terug te zien in het uiterlijk, bijvoorbeeld door donkere of saaie kleuren. De Peregrine 7 heeft een uiterlijk welke wat mij betreft best gezien mag worden! Voor de dames grijs met magenta, de heren mogen met een blauw met oranje schoen op pad.

Technische specificaties

Saucony Peregrine 6 Saucony Peregrine 7
4 mm heeldrop 4 mm heeldrop
Gewicht: 266 gram (heren US 9) Gewicht: 266 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Trailschoen Trailschoen

Conclusie

Welke ondergrond er ook op de planning staat, het is extra fijn als je daarbij ‘blind’ op jouw trailschoenen kunt vertrouwen. De Saucony Peregrine is een schoen die zijn kwaliteit al enkele jaren bewijst, en ook deze laatste variant is zeker een topper. Het lage, maar grove profiel zorgt voor voldoende grip en stabiliteit. Of je nu een PR wilt zetten tijdens een snelle trail of juist op pad gaat voor een lange offroad duurloop, het responsieve maar comfortabele loopgevoel doet je haast vergeten dat je een schoen aan hebt.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Peregrine 7 ook in onze webshop.