Skip to main content
Review

Review: Brooks Adrenaline GTS 17 vs Brooks Adrenaline GTS 16

door 6 februari 2017december 6th, 2017No Comments
Brooks Adrenaline GTS 17
Borduurt de Brooks Adrenaline GTS 17 voort op de voorganger, de Brooks Adrenaline GTS 16, of gooit Brooks het over een compleet andere boeg? All4running-medewerkster Margon Groen testte het net nieuwste model!

Hoewel De Brooks Adrenaline GTS 16 niet enorm was veranderd ten opzichte van zijn voorganger, waren er ook helaas best wat aanmerkingen op deze schoen. De Adrenaline GTS 17 heeft dan ook meer weg van toe 15 dan van zijn directe voorganger.

Slijtzool

De slijtzool van de Adrenaline 17 is gelijk aan die van type 15 en 16. De slijtzool onder de hak is gemaakt van carbon rubber, met een hoge slijtvastheid. De rest van de zool is voorzien van geblazen rubber, wat zorgt voor een gedempte en reactieve afzet. Uiteraard is ook de Progressive Diagonal Rollbar weer aanwezig. Dit correctieblok is in de laatste versie meer voelbaar dan in type 16. Dit heeft te maken met veranderingen in de middenzool.

Brooks Adrenaline GTS 16

Brooks Adrenaline GTS 16

Brooks Adrenaline GTS 17

Brooks Adrenaline GTS 17

 

Demping

De demping van de Brooks Adrenaline GTS bestaat uit drie verschillende soorten foam met elk hun eigen zachtheid. Op deze manier wordt er gezorgd voor een comfortabele demping en een geleidelijke afwikkeling van de voet, maar wordt ook de stabiliteit behouden. Aangezien de Adrenaline een antipronatie schoen is, is de binnenzijde van de voet het stevigst. Vergeleken met type 16 is dit nieuwste model een stukje zachter, doordat er veranderingen zijn in de dichtheid van de demping. Door deze ontwikkeling lijkt de GTS 17 meer weg te hebben van de GTS 15.

Bovenwerk

Ook in het bovenwerk van de Adrenaline GTS 17 zien we overeenkomsten met de Adrenaline GTS 15. Het gebruikte materiaal in type 16 is erg goed bevallen, maar de veranderde pasvorm is minder populair. In de nieuwste versie zien we dan ook weer een wat bredere toe-box. Verder is het bovenwerk naadloos, en voorzien van diverse zadels rondom de mid- en voorvoet voor extra stabiliteit. Verder heeft Brooks goed gekeken naar een aantal kleine details, waaronder het binnenwerk van de hielkap. Deze bestond altijd uit twee materialen, waardoor er halverwege de hiel een dunne naad voelbaar was. In de Adrenaline 17 bestaat de hielkap uit een geheel, waardoor dit euvel is verholpen.

Uiterlijk

Wat betreft het uiterlijk van de Adrenaline is Brooks behoorlijk voorspelbaar. Ook dit jaar heeft de schoen veel weg van zijn voorgangers, ware het niet dat de vernieuwde zadels een frissere look geven.

Technische specificaties

Brooks Adrenaline GTS 16 Brooks Adrenaline GTS 17
12 mm heeldrop 12 mm heeldrop
Gewicht: 311 gram (heren US 9) Gewicht: 303 gram (heren US 9)
Pronerende loper Pronerende loper
Trainingsschoen Trainingsschoen

Conclusie

Ondanks dat de verschillen tussen de Brooks Adrenaline GTS 15 en 16 niet heel groot leken, bleek dit bij langer gebruik tegen te vallen. Door een verandering in materiaal bleek de schoen minder comfortabel dan zijn voorgangers en ook de licht veranderde pasvorm maakte niet iedereen blij. Gelukkig voor de fan van de Adrenaline GTS is versie 17 haast een kopie van de 15; comfortabel, stabiel en voorzien van een prettige pasvorm.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Brooks Adrenaline GTS 17 ook in onze webshop.