Skip to main content
Review

Review: Brooks Ravenna 8 vs Brooks Ravenna 7

door 7 februari 2017december 6th, 2017No Comments
Brooks Ravenna 8
Het is een nog wat onbekend model, de Brooks Ravenna. Ten onrechte? All4running-medewerkster Margon Groen testte de Brooks Ravenna 8, de nieuwste uitvoering van dit model.

De Ravenna is misschien een van de minder bekende modellen uit de brede stal van Brooks, maar zeker een om bij stil te staan! Deze schoen voor overpronerende lopers heeft een responsieve demping en zeer soepele afwikkeling.

Slijtzool

Sinds enige tijd maakt Brooks in de meeste modellen gebruik van een doorlopende slijtzool, waar we in het verleden vaak een brug onder de midvoet zagen. Door gebruik te maken van een doorlopende zool, heeft de voet tijdens de gehele afwikkeling contact met de ondergrond en is ook het verloop in demping gelijkmatiger. Zo krijgt de schoen een verbeterde stabiliteit. De hoefijzervorm van de slijtzool onder de hak zorgt voor een prettige en stabiele landing, waar het Flextra materiaal in de voorvoet juist een felle afzet. Het profiel is redelijk grof, wat zorgt voor voldoende grip op de ondergrond.

Brooks Ravenna 7

Brooks Ravenna 7

Brooks Ravenna 8

Brooks Ravenna 8

 

Demping

Zoals in de meeste modellen, maakt Brooks ook in de Ravenna 8 gebruik van BioMoGo DNA in de middenzool. Dit materiaal past zich elke stap aan naar de voet, waardoor je elke landing weer optimale demping voelt. De Omni Grooves in de zool zorgen dat de schoen flexibel is. Deze twee technieken samen maken de Ravenna 8 tot een prettige, soepele en responsieve schoen. In deze laatste versie is de overgang van hak naar voorvoet verbeterd, wat leidt tot een soepele afwikkeling en stabielere voorvoet. De Dynamic Rollbar aan de binnenzijde van de voet zorgt op een subtiele manier voor een natuurlijke beweging.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Brooks Ravenna is behoorlijk vernieuwd. Dit naadloze mesh omsluit de voet als een sok, waardoor zo min mogelijk irritaties ontstaan. Behoorlijk merkbaar is de ademende functie; dit was in de voorgangers van de Ravenna niet het sterkste punt. De hielkap is prettig en behoorlijk stabiel, deze omsluit de hiel netjes.

Uiterlijk

Een responsieve schoen krijgt vaak een behoorlijk opvallend uiterlijk mee. Bij de Brooks Ravenna 8 is niet dan ook niet anders. De heren mogen op pad met een schoen in brandweerrood en zwart, de dames gaan voor magenta met mint.

Technische specificaties

Brooks Ravenna 7 Brooks Ravenna 8
12 mm heeldrop 12 mm heeldrop
Gewicht: 311 gram (heren US 9) Gewicht: 303 gram (heren US 9)
Pronerende loper Pronerende loper
Trainingsschoen Trainingsschoen

Conclusie

Dat de Brooks Ravenna een van de minder bekende schoenen is, is in mijn ogen behoorlijk onterecht. Deze responsieve schoen met lichte ondersteuning voor de pronerende loper is een van de lichtere schoenen in zijn categorie. Het vernieuwde upper zorgt voor een flink verbeterde pasvorm, waardoor de schoen beter tot zijn recht komt. Ik heb de Ravenna zowel op korte als langere afstanden gedragen, en merk dat de schoen zich hetzelfde blijft gedragen; direct, comfortabel en vooral heel soepel.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Brooks Ravenna 8 ook in onze webshop.