Skip to main content
Review

Review: New Balance 860v7 vs New Balance 860v6

door 1 februari 2017december 6th, 2017No Comments
New Balance 860v7
De 860 mag binnen het assortiment hardloopschoenen van New Balance een klassieker worden genoemd. All4running-medewerkster Margon Groen testte de New Balance 860v7, de nieuwste uitvoering van dit model.

De 860 is een van de meest verkochte anti-pronatie schoenen uit de inmiddels flink brede collectie hardloopschoenen van New Balance. Dit jaar zijn we toe aan de zevende versie, welke we vandaag even voor je in het zonnetje zetten.

Slijtzool

Wanneer we naar de slijtzolen van de New Balance 860v7 en 860v6 kijken, zien we geen grote verschillen. De zolen zijn op dezelfde manier verdeeld door middel van de flexgroeven. De hoefijzervormige hak met uitsparing in het midden zorgt voor een stabiele landing, met voldoende grip door de zool van geblazen rubber. De T-Beam brug onder de midvoet zorgt voor een prettige torsiestijfheid die, in combinatie met het anti-pronatieblokje de zo gewaardeerde stabiliteit aan deze schoen meegeeft.

New Balance 860v6

New Balance 860v6

New Balance 860v7

New Balance 860v7

 

Demping

Op het gebied van demping zien we de laatste jaren behoorlijk wat ontwikkelingen bij New Balance. De 860v7 is dan ook voorzien van een nieuwe techniek, TRUFUSE genaamd. Deze technologie combineert het ADZORB schuim met ACTEVA, om op deze manier een prettige balans tussen demping en ondersteuning te creëeren. Door gebruik te maken van deze combinatie van materialen valt de demping lichter uit dan bij diverse andere technieken. De 860v7 heeft nu dan ook een lichter loopgevoel, mede veroorzaakt door de responsievere afwikkeling.

Bovenwerk

Ook het bovenwerk van de schoen is doorontwikkeld. We zien een upper van ademend en naadloos mesh in de voorvoet, wat zorgt voor een prettige en aansluitende pasvorm. De schoen toont wat smaller dan zijn voorganger, maar het bovenwerk is elastisch. Vergeleken met de 860v6 is het bovenwerk nog soepeler en minder voelbaar, met name door het ontbreken van de toegevoegde zadels. In de hak zien we de bekende asymmetrische hielkap, om de voet zo goed mogelijk te omsluiten.

Uiterlijk

Ik noemde het net eigenlijk al op, de schoen toont flink slanker dan zijn voorgangers. Dit komt het uiterlijk van de schoen meteen ten goede, deze toont meteen minder grof. Voor de dames is gekozen voor een opvallende mintgroene kleur, de heren gaan in fluoriserend gele stappers over straat. Kleuren die ongetwijfeld weer aan zullen sluiten bij de komende kledingcollectie.

Technische specificaties

New Balance 860v6 New Balance 860v7
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 290 gram (heren US 9) Gewicht: 326 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Allroundschoen Allroundschoen

Conclusie

Wanneer er een nieuwe versie van een hardloopschoen uitkomt, zijn er een aantal dingen waar men meteen op let. Denk hierbij natuurlijk aan de pasvorm en het uiterlijk, maar ook het gewicht van de schoen wordt vaak opgezocht of nagevraagd. De laatste tijd zien we dat de meeste nieuwe versies steeds iets lichter of in ieder geval even ‘zwaar’ zijn als hun voorgangers. Opvallend is het dan ook dat de New Balance 860v7 behoorlijk zwaarder is geworden.

Bij het aantrekken van de schoen is dit niet direct voelbaar, en ik moet eerlijk toegeven dat ik het ook niet storend vind tijdens het hardlopen. Het gebruik van een samenvoeging van twee dempingsmaterialen die lichter zouden zijn dan die van concurrenten, doet bij mij wat vraagtekens opkomen met betrekking tot het uiteindelijke gewicht van de schoen. De 860v7 behoort nu op dat gebied weer tot de middenmoot van zijn categorie, maar is qua comfort en loopgevoel zeker een uitblinker.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de New Balance 860v7 ook in onze webshop.