Skip to main content
Review

Review: Saucony Kinvara 8 vs Saucony Kinvara 7

door 20 februari 2017december 6th, 2017No Comments
Saucony Kinvara 8
Het is een vaste waarde onder de trainings-/wedstrijdschoenen: de Saucony Kinvara. Nu is er een nieuwe uitvoering: de Saucony Kinvara 8. All4running-medewerkster Margon Groen testte het model.

De Saucony Kinvara is voor veel mensen niet meer weg te denken uit hun schoenencollectie. Of hij nu wordt ingezet als trainingsschoen op de atletiekbaan of als loopmaatje tijdens een wedstrijd, de Kinvara heeft behoorlijk wat fans. En dat dat helemaal terecht is, bewijst deze achtste versie.

Slijtzool

Een natural runningschoen als de Saucony Kinvara wordt veelal tijdens het snelle werk gedragen. Dit vraagt om een lichtgewicht schoen, met een lage offset. De Kinvara 8 is net als zijn voorgangers voorzien van een 4mm heel to toe drop. Daar er op snelheid niet altijd even netjes gelopen wordt, is het natuurlijk extra fijn dat er een behoorlijk stabiele en flexibele zool aanwezig is. De TRI-FLEX technologie die we momenteel in bijna alle Saucony modellen tegenkomen, is ook in de Kinvara 8 weer erg succesvol. Het visgraad motief zorgt ervoor dat de voet tijdens elk moment van de afwikkeling contact heeft met de ondergrond, zonder dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit.

Saucony Kinvara 7

Saucony Kinvara 7

Saucony Kinvara 8

Saucony Kinvara 8

 

Demping

Zeg je Saucony, dan zeg je Everun. Dat deze dempingstechniek een succes is moge ondertussen wel duidelijk zijn. Toch is er in de nieuwste versie van de Kinvara een kleine verandering doorgevoerd. Waar de Kinvara 7 voorzien was van een Everun hakinzet, zien we in de Kinvara 8 ook een Everun topzool. Meer Everun, dus meer responsieviteit. Deze topzool kennen we al uit onder andere de Ride, Triumph en Guide en is dus niet helemaal niet op de markt. In de Kinvara zorgt deze toevoeging voor een extra stabiel gevoel, met een fellere afzet in de voorvoet. Deze combinatie zorgt ervoor dat de schoen nog responsiever voelt tijdens de gehele afwikkeling, zonder in te leveren op comfort.

Bovenwerk

Een andere grote verandering zien we in het bovenwerk. In de Kinvara 8 is weer gebruik gemaakt van een naadloos Flexfilm bovenwerk, maar de pasvorm is slanker. Waar het bovenwerk in de voorgaande versies een behoorlijk vaste vorm had, en deze dus wel of niet aansloot op de voet, zien we nu een stretchend materiaal. Zo past de schoen dus prima om haast elke voet. Toch is de ruimte in de voorvoet niet veranderd. Lussen in het bovenwerk zorgen voor extra stabiliteit rond de midvoet. De hielkap is net als bij de voorgaande modellen comfortabel en stevig.

Uiterlijk

Het zal ondertussen geen verrassing meer zijn dat de Saucony Kinvara 8 is uitgebracht in opvallende kleurstellingen. Toch is er ook een rustige versie beschikbaar, de Kinvara 8 Life on the Run. Deze bestaat uit een gemeleerd grijs met zwart bovenwerk, op een opvallende witte zool.

Technische specificaties

Saucony Kinvara 7 Saucony Kinvara 8
4 mm heeldrop 4 mm heeldrop
Gewicht: 218 gram (heren US 9) Gewicht: 224 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Minimalistische schoen Minimalistische schoen

Conclusie

Wat mij betreft is de Kinvara 8 een schoen die de reputatie van zijn voorgangers helemaal waarmaakt. Door de toevoeging van de Everun topzool is de schoen een aantal gram zwaarder geworden dan versie 7, maar het comfort en de responsiviteit die je ervoor terugkrijgt maken dit meer dan goed. De TRI-FLEX slijtzool zorgt voor een stabiele landing met een felle afzet in de voorvoet, wat met mijn directe loopstijl erg prettig is. Het vernieuwde bovenwerk omsluit de schoen als een tweede huid, mede door het stretchende materiaal. Bij een landing op de mid-/voorvoet wordt er gebruik gemaakt van meer teelspreiding. Ik had met de vernieuwde, slankere pasvorm mijn twijfels over de ruimte in de voorvoet. Deze is echter nog net zo prettig als in versie 7. Goedgekeurd dus!


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Kinvara 8 ook in onze webshop.