Skip to main content
HardloopschoenenReview

Review: Asics fuzeX Rush

door 14 maart 2017januari 22nd, 2018No Comments
Asics fuzeX Rush

Alweer een nieuw model hardloopschoenen van Asics: de Asics fuzeX Rush. All4running-medewerkster Margon Groen testte testte het model.

Waar Asics jarenlang de focus had op de bestaande modellen, zien we sinds afgelopen jaar behoorlijk wat nieuwkomers toegevoegd worden aan hun al brede collectie hardloopschoenen. Dit begon met de fuzeX en fuzeX Lyte, halverwege vorig jaar de DynaFlyte en afgelopen maand de fuzeX Rush. De fuzeX serie combineert prestaties met stijlvolle looks oftewel; deze schoen is prima voor je trainingen, maar misstaat ook zeker niet als dagelijkse sneaker. Deze boodschap wordt ook uitgedragen tijdens de lancering van de fuzeX Rush. In februari werd het #run4adventure evenement georganiseerd in Los Angeles voor een geselecteerde groep bloggers uit de hele wereld. De beelden zijn gaaf, maar wat kunnen we verwachten van deze schoen?

Slijtzool

Een schoen voor dagelijks gebruik vraagt om een slijtvaste zool. Om deze reden wordt er gebruik gemaakt van AHAR+ rubber. Dit zorgt voor een verbeterde duurzaamheid en vering. Daarnaast draagt het bij aan het stabiel neerzetten van de voet. Het profiel onder de slijtzool is behoorlijk fijn, waardoor deze vooral bij droge omstandigheden goed tot zijn recht komt.

Asics fuzeX Rush
Slijtzool van de Asics fuzeX Rush

Demping

Net als in de andere fuzeX modellen, maakt Asics in de fuzeX Rush gebruik van fuzeGEL. In de hak zorgt dit voor extra absorptie van de klappen, terwijl het in de voorvoet juist extra kracht meegeeft tijdens de afzetfase. De Solyte tussenzool zorgt niet alleen voor een doorlopend geheel in de demping, maar houdt de voeten ook tijdens de gehele afwikkeling gedempt. De combinatie van deze twee materialen, gel en schuim, maakt dat de fuzeX Rush minder energie in zich opneemt en je dus efficiënter loopt.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de fuzeX Rush is volledig naadloos. Zo biedt het comfort, zonder het risico op wrijving of irritatie te vergroten. Ook blijven je voeten lekker fris door het goede ademende vermogen. Naast stijl is er in deze schoen ook nagedacht over zichtbaarheid, en dus is er 3M Reflective materiaal in de upper verwerkt. Zo val je extra op wanneer je in het donker loopt. De leest sluit goed aan rond de voet, hoewel de midvoet wat smal aan kan voelen.

Uiterlijk

Een schoen die stijl en snelheid combineert legt de lat op het gebied van uiterlijk redelijk hoog. Met een slanke pasvorm en neutrale uiterlijk kun je wel zeggen dat de fuzeX Rush punten scoort. Zowel voor dames als heren heeft de schoen een witte basis, met daarop een zwart/grijs upper. Stoer, stijlvol en toch functioneel.

Technische specificaties

Asics fuzeX Rush
8 mm heeldrop
Gewicht: 255 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Allround hardloopschoen

Conclusie

Wanneer er een schoen gelanceerd wordt met de leus ‘de combinatie tussen prestaties en goede looks’, gaan bij mij onbewust de haren overeind staan. De laatste jaren is het uiterlijk van hardloopschoenen steeds belangrijker geworden. Helaas kwam dat de kwaliteit van de schoenen lang niet altijd ten goede. Ik was dan ook oprecht verrast door de functionaliteit van de Asics fuzeX Rush. De schoen is heerlijk tijdens het hardlopen, voldoet prima bij krachttraining en zit zo lekker dat ik ze eigenlijk de hele dag aan heb gehouden.

De demping is comfortabeler dan je wellicht zou verwachten wanneer je de schoen bekijkt. Toch blijft de schoen lekker reactief waardoor er minder energie verloren gaat tijdens de afwikkeling. Het bovenwerk is volledig naadloos en voelt haast als een sok. De midvoet is wat aan de smalle kant, waar ik even aan moest wennen. Toen ik eenmaal de juiste manier van veteren had gevonden is dit niet storend meer geweest. Ik zeg het niet vaak, maar wat mij betreft is de fuzeX Rush inderdaad een goede combi tussen prestaties en looks!

Shop Asics fuzeX Rush »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics fuzeX Rush ook in onze webshop.