Skip to main content
HardloopschoenenReview

Nieuw binnen: Brooks Glycerin 15

door 15 juni 2017januari 22nd, 2018No Comments
Brooks Glycerin 15
De Brooks Glycerin is een klassieker voor de lange afstanden. Comfort is het sleutelbegrip waar dit model om draait. Is dit in de nieuwste uitvoering, de Brooks Glycerin 15, nog steeds het geval?

Elk jaar zo rond het begin van de zomer komt Brooks met een nieuwe uitvoering van de Brooks Glycerin. Vorig jaar was dat vlak voor het EK Atletiek in Amsterdam, waarvan Brooks hoofdsponsor was. De Glycerin is dan ook een schoen voor het grote publiek, een groot aantal neutrale lopers kan erop uit de voeten.

Doorlopende slijtzool

Brooks heeft voorgaande jaren wat gesleuteld aan het model. Vooral de overgang van Glycerin 12 naar Glycerin nummer 13 was een relatief grote. Voor het eerst was de slijtzool doorlopend, zonder brug onder de midvoet. Dankzij deze doorlopende slijtzool is de grip over de gehele voet verbeterd.

Naadloos bovenwerk

Ook voerde Brooks de nodige veranderingen door in het bovenwerk. Bij de Glycerin 13 voelde het bovenwerk aan als een neopreen sok, terwijl nummer 14 een wat stugger 3D geprint mesh-bovenwerk bevatte. In Glycerin 15 zien we opnieuw een grote verandering: het bovenwerk is naadloos geworden.

Beter laat dan nooit

Brooks is relatief laat met deze innovatie, aangezien een concurrent als Asics al enige jaren topmodellen als de Nimbus en Kayano van een naadloos bovenwerk voorziet. Maar goed, beter laat dan nooit, want het naadloze bovenwerk is een welkome verandering. De schoen sluit meer als een sok om de voet, voelt daardoor comfortabeler aan en het vermindert bovendien de kans op irritatie.

Comfortabel

Het mag duidelijk zijn dat het streven naar comfort ook voor Glycerin 15 het adagium was. Ook de slijtzool is iets aangepast om je flexibeler te laten afwikkelen. Ter hoogte van de hiel en de middenvoet is de zool wat dunner en daarmee wat lichter geworden. Tegelijk zien we echter nog steeds het Super DNA cushion-systeem terugkomen, dat zorgt voor een zachte, pluche demping.

Technische specificaties

Brooks Glycerin 14 Brooks Glycerin 15
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 300 gram (heren US 9) Gewicht: 301 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Trainingsschoen Trainingsschoen


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Brooks Glycerin 15 ook in onze webshop.