Skip to main content
ReviewSporthorloges

Nieuw binnen: Polar M430

door 16 juni 2017december 8th, 2017No Comments
Polar M430
De ontwikkelingen in sporthorlogeland volgen elkaar in rap tempo op. De hevige concurrentiestrijd zorgt ervoor dat er veel nieuwe modellen op de markt komen en om op te vallen, dienen merken met nieuwe snufjes te komen. Waarmee onderscheidt het nieuwste model van Polar, de Polar M430, zich?

De Polar M430 is de opvolger van de Polar M400. Toen dat model zo’n twee jaar terug op de markt kwam, stonden veel lopers even met de ogen te knipperen. Nog niet eerder waren een hartslagmeting, gps-functionaliteit en activiteitentracker zo elegant in één horloge verwerkt. En dat bovendien voor een toegankelijke prijs.

Hartslagmeting via de pols

Nu is daar dus de Polar M430. Het is goed te zien dat dit de opvolger van de M400 is, want dit model heeft hetzelfde, gestroomde lijn design als de voorganger. Verschillen zijn er ook, waarbij de belangrijkste de meting van de hartslag is. Waar bij de M400 nog een aparte borstband nodig is, meet de M430 via een sensor in de pols. Dit maakt het meten van de hartslag voor een grote groep lopers toegankelijker en comfortabeler.


24/7 activiteitsmeting

Mede dankzij het gestroomlijnde design kun je de M430 gerust de hele dag dragen. Dat wordt zelfs gestimuleerd met de 24/7 activiteitsmeting, die zelfs tijdens je slaap actief is. Er wordt gemeten hoe lang je slaapt, hoe vaak je wakker wordt en hoe dit je training beïnvloedt. Overdag worden niet alleen je stappen gemeten, maar ook je type beweging (zitten, staan, wandelen, sporten, etc.).

Waterdicht

Extra voordeel is dat de Polar M430 waterdicht is (in tegenstelling tot de M400 die ‘slechts’ spatwaterdicht is). Er is dus eigenlijk geen omstandigheid te bedenken om het horloge af te doen. Tezamen met de Polar Flow-webservices is dit het ideale hulpmiddel om continu je activiteit én vorderingen te meten.