Skip to main content
HardloopschoenenReview

Nieuw binnen: Nike Air Zoom Structure 21

door 21 september 2017januari 22nd, 2018No Comments
Nike Air Zoom Structure 21
De Nike Air Zoom Stucture is al jarenlang een populaire antipronatieschoen van Nike. Nu is er een nieuwe Structure op de markt, de Nike Air Zoom Structure 21. Wat is er vernieuwd in deze antipronatieschoen en is dit een verbetering?

De eerste Nike Air Zoom Structure verscheen in 1991, als antwoord op een vraag naar meer stabiliteit in hardloopschoenen. Nu is de eenentwintigste versie van deze stabiele hardloopschoen verschenen en vertrouwen veel lopers op de ondersteuning die deze schoen hen biedt. De schoen is ideaal voor de pronerende loper die lange afstanden wil lopen.

Mesh bovenwerk

De grootste verandering tussen de Nike Air Zoom Structure 20 en de Structure 21 is te zien in het bovenwerk. Het bovenwerk van de Structure 20 had al een flinke update gekregen. In de Structure 20 werd al gebruik gemaakt van een steviger mesh bovenwerk, waardoor de schoen iets strakker voelde bij de middenvoet. Het bovenwerk in de Structure 21 sterker en lichter geworden. Het biedt hiermee meer duurzaamheid en comfort tijdens het hardlopen. En het zachtere, lichtgewicht Flymesh-materiaal zorgt voor een nog beter ademend vermogen dan voorheen.

Demping

De demping die veel lopers zo fijn vonden in de Structure 20 is ook in de Structure 21 terug te vinden. Ook in de Structure 21 wordt gebruik gemaakt van de Dual Density tussenzool die twee typen demping combineert. Deze demping zorgt er voor dat je soepel af kan wikkelen en veerkrachtig hard kan lopen. Een een versteviging bij de hiel zorgt voor extra ondersteuning en stabiliteit tijdens het lopen.

Slijtzool

Ook de geliefde slijtzool met honingraadstructuur is hetzelfde gebleven in de Structure 21. In de Structure 20 was deze structuur al over de gehele lengte van de schoen te zien. De slijtzool biedt extra grip en duurzaamheid en een rubberen crash rail zorgt voor een goede afwikkeling van de voet.

Lichtgewicht stabiliteit

De Nike Air Zoom Structure 21 is een waardige toevoeging aan de Structure-familie. De populaire antipronatieschoen is door vernieuwingen in het bovenwerk nog beter geworden. De lichtgewicht schoen is ademend en zal je een comfortabel gevoel geven tijdens het hardlopen. Een ideale schoen dus voor de loper die op zoek is naar extra stabiliteit en structuur.

Technische specificaties

Nike Air Zoom Structure 20 Nike Air Zoom Structure 21
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 317 gram (heren US 10) Gewicht: 295 gram (heren US 10)
Overpronerende loper Overpronerende loper
Allround hardloopschoen Allround hardloopschoen


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Nike Air Zoom Structure 21 ook in onze webshop.