Skip to main content
HardloopschoenenReview

Nieuw binnen: Brooks Adrenaline GTS 18

door 2 november 2017mei 30th, 2018No Comments

Saucony Guide ISO

De Brooks Adrenaline GTS-schoenen zijn zeer populaire hardloopschoenen. Nu is er een nieuwe antipronatieschoen aan de Brooks Adrenaline-familie toegevoegd: de Brooks Adrenaline GTS 18. Wat is er nieuw in deze stabiele hardloopschoen? En hoe verhoudt de Adrenaline GTS 18 zich ten opzichte van zijn voorganger, de Adrenaline GTS 17?

De Brooks Adrenaline GTS-schoenen zijn al jarenlang populaire hardloopschoenen voor hardlopers die op zoek zijn naar stabiliteit en comfort. De eerste versie van de schoen werd gelanceerd in 1999 en vandaag de dag is de Adrenaline GTS-serie niet meer weg te denken uit het hardlooplandschap. De Brooks Adrenaline GTS 17 heeft vele prijzen gewonnen en veel hardlopers keken dan ook reikhalzend uit naar de GTS 18. Want wat kan je verbeteren in een schoen die veel overpronerende lopers omschrijven als de ‘beste stabiele hardloopschoen aller tijden’? Wij testten of de Brooks Adrenaline GTS 18 de hoge verachtingen waar kan maken.

Vernieuwd bovenwerk

De grootste vernieuwing in de Adrenaline GTS 18 is te zien in het bovenwerk. Dit is meer gestroomlijnd en er zijn minder overlays gebruikt. Dit maakt de schoen nog comfortabeler. Het vernieuwde bovenwerk zorgt ook voor een betere fit van de schoen en een geüpdatete look. Het omsluit de voet op comfortabele wijze, waardoor je stabiel en flexibel hard kan lopen.

BioMoGo DNA tussenzool

Ook de tussenzool van de Adrenaline GTS 18 is vernieuwd. De BioMoGo DNA tussenzool bestaat uit drie verschillende soorten schuim met elk hun eigen zachtheid. Op deze manier wordt er gezorgd voor een comfortabele demping en een geleidelijke afwikkeling van de voet, terwijl de stabiliteit behouden blijft. De BioMoGo tussenzool past de demping dynamisch aan de hardloper aan, bij elke stap. In de Adrenaline GTS 18 is deze tussenzool nog zachter en comfortabeler geworden.

Progressive Diagonal Rollbar

De Progressive Diagonal Rollbar is het correctieblok dat zorgt voor stabiliteit tijdens het hardlopen. Ook de rollbar heeft een update gekregen. In de Adrenaline GTS 18 biedt deze extra stabiliteit. De rollbar zorgt dat het lichaam zich in de juiste richting blijft bewegen en de voet zich soepel af kan wikkelen. In de slijtzool zijn ook wat kleine veranderingen doorgevoerd, waardoor deze nog meer tractie en duurzaamheid biedt tijdens het hardlopen.

Vertrouwd gevoel in een nieuw jasje

De Brooks Adrenaline GTS 18 hardloopschoenen zijn de waardige opvolgers van de GTS 17. Het vertrouwde Adrenaline-gevoel is bewaard gebleven in deze nieuwe antipronatieschoenen. Maar de updates zorgen voor een nog stabieler en comfortabeler gevoel. De Adrenaline fans zullen daarom ook blij zijn met deze hardloopschoen die de adrenaline sneller zal laten stromen!

Technische specificaties

Brooks Adrenaline GTS 18
12 mm heeldrop
Gewicht: 286 gram (heren US 9)
Overpronerende loper
Allround hardloopschoen
Shop Brooks Adrenaline GTS 18

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Brooks Adrenaline GTS 18 ook in onze webshop.