Skip to main content
HardloopschoenenReview

Nieuw binnen: Saucony Breakthru 4

door 12 januari 2018mei 31st, 2018No Comments

Het is een relatief jong model hardloopschoenen, dat veel wordt gebruikt als ‘tweede paar’. Hoe zit dat precies? Een nadere kennismaking met de Saucony Breakthru 4.

Saucony veroverde met de Ride een plek in de meest verkochte producten van 2017. Deze neutrale hardloopschoenen worden een geduchte concurrent van de voorheen onaantastbare Asics Gel Nimbus. De Saucony Ride is een model dat steeds vaker wordt gekozen als metgezel voor de lange afstanden.

Tweede paar

Wie traint voor bijvoorbeeld een marathon heeft aan de Ride een betrouwbare partner. Toch zullen die lopers niet genoeg hebben aan alléén de Ride. De meesten combineren dit model met een ander paar hardloopschoenen, doorgaans schoenen die lichter en minimalistischer zijn. Ze zijn dan ook bedoeld voor het snelle werk: een training op de baan, een intervaltraining of bijvoorbeeld een wedstrijd met een korte afstand.

Lichtgewicht

Lopers die op zoek zijn naar een tweede paar schoenen en doorgaans op de Saucony Ride lopen, komen hoogstwaarschijnlijk uit bij de Saucony Breakthru. De Breakthru is een lichtgewicht trainingsschoen met een comfortabele demping. Het model doet qua demping zeker denken aan de Ride, maar is net wat lichter en reactiever is.

Vierde uitvoering

De Breakthru is een relatief jonge schoen. De nieuwste uitvoering, de Saucony Breakthru 4, is de vierde variant die op de markt komt. Waar bij de eerste twee uitvoeringen nogal weleens werd geklaagd over het bovenwerk (dat schuurde bij de voorvoet), was dit bij de Breakthru 3 dankzij het compleet naadloze bovenwerk verholpen. Ook de Everun-topzool (met de bekende responsieve eigenschappen) was nieuw in dit model.

Nieuwe middenzool

In de Saucony Breakthru 4 zien we geen baanbrekende nieuwe elementen terug. Ook in deze uitvoering bestaat de topzool uit Everun-materiaal. Nieuw is echter het materiaal van de middenzool. Saucony heeft SSL EVA ingeruild voor het kwalitatief hoogwaardigere PWRFOAM, wat tot gevolg heeft dat de ondersteuning tijdens het lopen comfortabeler aanvoelt.

Doorontwikkeld

Ook zien we vernieuwingen terug ter hoogte van de hiel, die ervoor zorgen dat het achterste gedeelte van de voet minder loskomt van de zool tijdens de afzet. Het bovenwerk is doorontwikkeld. Dat is net als in de voorganger naadloos en past zich nu nog meer aan aan de voeten. Deze wijzigingen zorgen ervoor dat de Saucony Breakthru 4 nóg lichter is geworden. Daarmee is het model nog steeds de ideale lichte variant van de Saucony Ride.

Technische specificaties

Saucony Breakthru 3 Saucony Breakthru 4
8 mm heeldrop 8 mm heeldrop
Gewicht: 247 gram (heren US 9) Gewicht: 210 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Trainingsschoen Trainingsschoen

 

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Breakthru 4 ook in onze webshop.

Saucony Breakthru 4