Skip to main content

Hoka One One is misschien wel één van de meest spraakmakende merken in de hardloopwereld. De Hoka hardloopschoenen hebben een iconische, grote tussenzool die zorgt voor maximale demping bij een minimaal gewicht. Je hebt de schoenen vast wel eens voorbij zien komen tijdens een hardloopwedstrijd. Een vooruitstrevend hardloopmerk dat maximaal comfort biedt gaat hand in hand samen met een vooruitstrevende running specialist. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat de Hoka hardloopschoenen vanaf nu verkrijgbaar zijn bij All4running!

Hoka One One is in 2009 ontstaan in een moment van inzicht, op een bergtop in Nieuw-Zeeland. De toevoeging ‘One One’ staat in de Maori taal voor aarde en vliegen omdat de schoenen je het gevoel moeten geven dat je vliegt over de aarde. De oprichters van Hoka komen uit Frankrijk en probeerden de oplossing te vinden voor een simpel probleem. In Annecy liepen ze veel in de bergen en vonden ze met name het bergafwaarts hardlopen zo belastend voor het lichaam. Ze wilden dit bergafwaarts lopen minder zwaar maken door de aard van de hardloopschoenen te herzien.

Bij de ontwikkeling van de hardloopschoenen liet Hoka zich niet leiden door de gangbare standaarden die toentertijd in de hardloopwereld golden. Dit deden ze niet om controversieel te zijn, maar juist om het comfort en de demping centraal te laten staan. Zo ontstond de iconische, grote tussenzool van de Hoka hardloopschoenen. De grote tussenzool biedt maximale demping bij een minimaal gewicht. De tussenzool vangt schokken uitstekend op en zorgt voor comfort en stabiliteit. De Meta-Rocker geometrie in de tussenzool ondersteunt het natuurlijke looppatroon omdat de tussenzool je als het ware voortstuwt tijdens het hardlopen en zorgt voor een soepele afwikkeling van de voeten. Daarnaast maken de Hoka schoenen gebruikt van een Active Foot Frame. Hierdoor zit de voet in Hoka schoenen diep in de tussenzool in plaats van er bovenop. Dit zorgt voor geïntegreerde stabiliteit voor allerlei hardlopers met een breed scala aan loopstijlen.

Hoka One One

Hoka ontwikkelde in eerste instantie schoenen voor trail- en ultralopers die het merk direct omarmden vanwege de demping en inherente stabiliteit van de schoenen. Maar vandaag de dag biedt Hoka een zeer veelzijdig aanbod aan hardloopschoenen aan voor verschillende typen lopers op verschillende ondergronden. Bij All4running zullen we ook een breed scala aan Hoka schoenen aan gaan bieden in verschillende categorieën. Zo zullen er trailschoenen en schoenen voor alle typen ondergronden verkrijgbaar zijn, waarmee je moeiteloos af kan wisselen tussen verharde en onverharde terreinen. Voor het lopen op verharde terreinen zijn er neutrale hardloopschoenen en schoenen in de categorie ‘dynamic stability’. Ook lanceert Hoka de Fly-collectie, de stijlvolle, lichtgewicht hardloopschoenen die het gevoel van vliegen evenaren.

Het hardlopen in een ‘flow’ is een fantastisch gevoel. Bij Hoka noemen ze dit gevoel ook wel ‘flying’, wat symbool staat voor gevoelsmatig en moeiteloos bewegen, bijna zwevend over de grond. Wij zijn dan ook zeer verheugd Hoka van nu af aan in ons assortiment te hebben en gaan samen een vliegende start maken. Of zoals ze bij Hoka zeggen: ‘Why run when you can Fly?’.

Shop Hoka One One