Skip to main content

De Asics Gel DS Trainer-serie staat al jaren synoniem aan snelheid. De DS-trainer wedstrijdschoenen zijn lichtgewicht en veelzijdig. De nieuwste toevoeging aan deze lijn, de Asics Gel DS Trainer 23, is veerkrachtiger en comfortabeler dan ooit tevoren. Wij testten deze snelle wedstrijdschoenen voor je uit.

De Asics Gel DS Trainer 23 zijn al de drieëntwintigste toevoeging aan de DS Trainer-lijn. De lichte wedstrijdschoenen zijn stabiel en geschikt voor lopers met gemiddelde overpronatie. De voorganger van de schoenen, de Asics Gel DS Trainer 22 , was flink vernieuwd door de toevoeging van Flytefoam in de tussenzool. Dit responsieve tussenzoolmateriaal is ook in de DS Trainer 23 opgenomen. De drieëntwintigste variant van deze lijn heeft een aantal veranderingen doorgemaakt die de schoenen nóg comfortabeler maken dan hun voorgangers.

Adapt Mesh bovenwerk

De grootste vernieuwing in de Asics Gel DS Trainer 23 te zien in het bovenwerk. Het nieuwe Adapt Mesh bovenwerk biedt nog meer comfort tijdens het hardlopen. Het bovenwerk is gemaakt van een zachter materiaal dat meer ventilatie biedt. Het Adapt Mesh omsluit de voeten op comfortabele wijze. Ook zorgt het voor een verbeterde fit van de lichte hardloopschoenen.

Flytefoam tussenzool

De vernieuwing in de DS Trainer 22 is ook in versie 23 opgenomen. Ook in de DS Trainer 23 is namelijk gebruik gemaakt van de Flytefoam tussenzool. Dit maakt de schoenen super licht en veerkrachtig, je merkt amper dat je de schoenen aan hebt. Flytefoam laat je meer energie uit elke pas halen en dat maakt het materiaal ideaal voor snelle wedstrijdschoenen. Ook de Propulsion Trusstic-technologie die we in de DS Trainer 22 zagen, is in de DS Trainer 23 opgenomen. Deze technologie stimuleert de voorwaartse beweging van de voeten tijdens het hardlopen, waardoor je extra snelheid kan maken. En de combinatie van Flytefoam en Propulsion Trusstic staat garant voor snelheid, veerkracht en een super responsief gevoel tijdens het hardlopen.

DuoMax Support-systeem

Het DuoMax Support-systeem maakt de Asics Gel DS Trainer 23 geschikt voor lopers met gemiddelde overpronatie. Het systeem zorgt namelijk voor stabiliteit tijdens het lopen van wedstrijden. Dat stabiliteit en een licht gewicht goed samen gaan is te zien in deze snelle antipronatieschoenen. De meeste wedstrijdschoenen zijn geschikt voor neutrale lopers, maar de DS Trainer 23 is een comfortabele en lichtgewicht keuze voor lopers die wat extra correctie nodig hebben tijdens het lopen van wedstrijden en snelle trainingen. Ook de slijtzool van de DS Trainer 23 is lichtgewicht. Deze DuoSole slijtzool biedt duurzaamheid en tractie tijdens het lopen van snelle tempo’s.

Veerkrachtige wedstrijdschoenen

De Asics Gel DS Trainer 23 zijn lichtgewicht wedstrijdschoenen die tegelijkertijd stabiliteit en responsiviteit bieden. Het nieuwe Adapt Mesh bovenwerk biedt extra comfort tijdens het hardlopen. De Flytefoam tussenzool maakt de schoenen licht en veerkrachtig, terwijl de Propulsion Trussic-technologie de voorwaartse beweging stimuleert. Deze technieken staan, in combinatie met het DuoMax Support-systeem garant voor een stabiele en lichte hardloopervaring. Misschien zijn de Asics Gel DS Trainer 23 wedstrijdschoenen wel de schoenen waarop jij je persoonlijke records gaat verbreken.

Technische specificaties

Asics Gel DS Trainer 22 Asics Gel DS Trainer 23
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 227 gram (heren US 9) Gewicht: 240 gram (heren US 9)
Overpronerende loper Overpronerende loper
Snelle trainings- of wedstrijdschoen Snelle trainings- of wedstrijdschoen

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Gel DS Trainer 23 ook in onze webshop.