Skip to main content

De Saucony Ride heeft afgelopen jaren de nodige transformaties ondergaan. Ook in de nieuwste uitvoering van deze hardloopschoenen zien we een belangrijk nieuw element. Dat is ook af te leiden uit de nieuwe naam: Saucony Ride ISO.

Shop Saucony Ride ISO

De Saucony Ride kennen we als een allround model hardloopschoenen voor neutrale lopers. Met name de lopers die wat lichtere, flexibele schoenen zochten voor zowel korte als lange afstanden kwamen bij de Ride uit. Toch zijn de kenmerken van deze schoenen in steen gebeiteld. Saucony heeft afgelopen jaren diverse veranderingen in de Ride doorgevoerd.

Zoals we ook bij andere modellen zagen gebeuren, voegde Saucony twee jaar geleden het responsieve dempingsmateriaal Everun toe aan de Ride. Vorig jaar zagen we een andere grote verandering. Kreeg de Ride voorheen nog weleens de kritiek dat die wat nauw valt bij de tenen, was dat bij de introductie van de versie nummer 10 verholpen. Het vernieuwde mesh bovenwerk was ademender en had een aanmerkelijk betere fit. In de opvolger van de Ride 10 zien we opnieuw een verandering in het bovenwerk. De opvolger heet echter niet Saucony Ride 11 zoals je misschien zou verwachten, en met een reden.

Saucony Ride ISO

Ontdek de belangrijkste kenmerken van dit model hardloopschoenen

Saucony Ride ISO
ISOfit-bovenwerk
Everun-topzool
PWRFOAM-tussenzool

ISOfit-bovenwerk

De nieuwste uitvoering van de Saucony Ride heet Saucony Ride ISO. Dit heeft te maken met het vernieuwde bovenwerk in de schoenen. De Saucony Ride heeft een ISOfit-bovenwerk gekregen, zoals we dat ook afgelopen jaren bij anderen belangrijke modellen van Saucony zagen gebeuren. ISOfit zorgt dankzij een ingenieus vetersysteem voor een betere omsluiting van de middenvoet. De Saucony Ride ISO voelt daarom meer als de voorgangers aan als een sok die aansluitend en comfortabel om de voet zit. Dit wordt versterkt door het ademende lichtgewicht mesh-materiaal waaruit het bovenwerk ter hoogte van de voorvoet is opgebouwd.

Everun

In de nieuwe Ride zien we ook het paradepaardje uit het Saucony-lab terug: Everun. Dit dempingsmateriaal dat bekendstaat om zijn responsiviteit (je voelt bij de afzet dat je energie terugkrijgt van de schoen) is als topzool in de gehele lengte van de schoenen opgenomen. Onder de Everun-topzool zit een laag PWRFOAM, wat voor zowel extra responsiviteit als demping zorgt.

Saucony White Noise

De Saucony Ride ISO is ook beschikbaar in een bijzondere, stijlvolle White Noise-uitvoering.

Meer over Saucony White Noise

De Ride is de nieuwste toevoeging aan de rij modellen van Saucony die in een ISOfit-jasje zijn uitgevoerd. Dit maakt het model nog net wat comfortabeler dan voorheen. Afgezien van het nieuwe bovenwerk is de Saucony Ride ISO grotendeels gelijk aan de Saucony Ride 10. Lopers die gehecht waren aan de voorganger, zullen vermoedelijk ook blij zijn met de nieuwste uitvoering van dit model.

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam, Alkmaar of Den Haag! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Ride ISO ook in onze webshop.

Technische specificaties
Heeldrop
8 mm
Gewicht
275 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

Saucony Ride ISO

Dames

Shop Saucony Ride ISO Dames
Nieuw

Saucony Ride ISO

Heren

Shop Saucony Ride ISO Heren
Zie ook

Saucony-schoenen

Overzicht

Saucony
Shop Saucony-schoenen