Skip to main content

Wij hebben net de 7e editie van Saucony’s Echelon in ons assortiment mogen verwelkomen, de Saucony Echelon 7. De opvolger van de Echelon 6 zijn neutrale hardloopschoenen. Deze schoenen kunnen ook nuttig zijn voor hardlopers met onderpronatie, ook bekend als supinatie. In deze blog leggen we uit hoe deze nieuwe schoen in elkaar zit en voor welke hardlopers hij geschikt is. Wie weet is de Echelon 7 jouw nieuwe hardlooppartner!

Shop direct Saucony Echelon 7

Dat de Saucony Echelon 7 veel ondersteuning en demping geeft tijdens het lopen komt door het Foundation Platform. Dit platform zat ook al in de Echelon 6 en biedt een brede, stabiele basis voor je voeten. Bij de tenen heeft de Echelon 7 een ruimere pasvorm, terwijl de middenvoet en hiel omsloten worden om de voet op zijn plaats te houden. Dit zijn redenen waarom de neutrale hardloopschoen van Saucony orthopedisch vriendelijk is en geschikt is voor hardlopers met onderpronatie. 

Saucony Echelon 7 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Saucony Echelon 7
Mesh-bovenwerk met hoog ademend vermogen
FORMFIT-voetbed
Nóg flexibelere Tri-Flex-slijtzool

Van bovenwerk naar slijtzool

De neutrale hardloopschoen Saucony Echelon 7 heeft een mesh-bovenwerk met een hoog ademend vermogen. In het eerdergenoemde Foundation Platform bevindt zich een Sockliner dat zorgt voor de duurzaamheid van de schoen met veel veerkracht. Zoals bijna elke editie van Saucony heeft ook de Echelon 7 een EVERUN-tussenzool. Deze zool biedt een hoge energieteruggave bij elke stap. Het FORMFIT-voetbed vormt zich naar de voet en zorgt voor extra comfort. Daarnaast wordt de hiel omsloten door het robuuste frame. Hierdoor krijgt je voet extra ondersteuning tijdens het hardlopen. Als laatste heeft de Saucony Echelon 7 een verbeterde Tri-Flex-slijtzool. Deze zool is nog flexibeler dan zijn voorganger. Dat betekend dat de schoen goed contact biedt met de ondergrond waardoor de voet natuurlijke kan afwikkelen. Wanneer je al die functies combineert, plus de super-pluche voetbed, is de Echelon zeker een geschikte nieuwe looppartner. De Echelon 7 is ook nuttig voor hardlopers die lijden aan onderpronatie, ook bekend als supinatie.

Saucony Echelon 7 Detail
Saucony Echelon 7

De schoen voor de onderpronator

Wat is nou eigenlijk onderpronatie? Pronatie is een onderdeel van je natuurlijke bewegingen. Hiermee bedoelen we de manier waarop je voet bij het landen naar binnen kantelt om de schok te verdelen. Sommigen hardlopers proneren meer en anderen juist minder. Je pronatiepatroon is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste hardloopschoen. Bij onderpronatie landt de voet op de buitenkat van de hiel en kantelt hij vervolgens niet of amper naar binnen. Hierdoor komt er relatief veel druk op de buitenkant van de voet te staan. Hardlopers met onderpronatie zien daarom ook vaak slijtage aan de buitenkant van hun schoen. Ook belangrijk om te weten is dat hardlopers met onderpronatie erg gevoelig zijn voor blessures door de schokken. De beste schoenkeuze is daarom een neutrale hardloopschoen met veel demping. In de middenzool voor extra schokdemping, langs de buitenkant van de schoen om ervoor te zorgen dat de voet niet te veel naar buiten kantelt en demping in de hak.

Saucony Echelon 7

Extra ondersteuning en nog flexibeler.

Play Video

Bekijk introductie video

Dat de Saucony Echelon 7 geschikt is voor lopers met onderpronatie betekent niet dat de schoen niet geschikt is voor lopers met neutrale pronatie. Naast de orthopedisch vriendelijke kwaliteiten van de schoen is hij ook zeker een fijne hardlooppartner voor de neutrale lopers.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 354 gram (heren)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen

 

Nieuw

Saucony Echelon 7

Dames

Shop Saucony Echelon 7

Nieuw

Saucony Echelon 7

Heren

Shop Saucony Echelon 7

Zie ook

Alle Saucony schoenen

Overzicht

Saucony
Shop Saucony