Skip to main content

De Brooks Caldera 3 is binnen gekomen in ons assortiment. Deze comfortabele trailschoenen zijn flink vernieuwd ten opzichten van de Caldera 2. De schoenen van Brooks beschikken over vernieuwde technologie die je voeten, hielen en scheenbenen beschermen. De Brooks Caldera 3 zijn uitermate geschikt voor hardlopers die hun uithoudingsvermogen willen testen op technische trails. Ren jij je volgende trailrun op deze hardloopschoenen?

Shop Brooks Caldera 3

10 kilometer op de weg is heel wat anders dan 10 kilometer trail. Trailrunning kent namelijk een andere manier van belasten. Vaak loop je tijdens trailrunning op zachte ondergronden. Dit is wat minder belastend is voor je lichaam. Daarbij komt ook het slingeren op smalle paadjes kijken en het lopen op oneffen wegen. In combinatie met het stijgen en dalen vraagt deze vorm van lopen veel van je lichaam. Vandaar dat goede trailschoenen dus niet kunnen ontbreken.

Brooks Caldera 3

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Brooks Caldera 3
Ademend en sneldrogend bovenwerk
GuidRails-technologie voor effectieve ondersteuning
TrailTrack Rubber-slijtzool

GuideRails-technologie voor het behoud van je natuurlijke beweging

In de vernieuwde Brooks Caldera 3 is de GuideRails-technologie toegevoegd. Deze technologie is in de middenzool ingebouwd en biedt effectieve ondersteuning en stabiliteit voor je knieën. Door de technologie in de schoen toe te passen worden de voeten tijdens het open van trails beschermt. Daarnaast vermindert de GuideRails-technologie de rotatie van de hielen en scheenbenen. Deze vorm van stabiliteit corrigeert niet je manier van lopen, maar helpt het lichaam bij het vinden van zijn natuurlijke beweging.

Wil je meer weten over de Brooks GuideRails-technologie?
Bekijk dan deze korte video.

Play Video

Brooks GuidRails-technologie

Brooks Caldera 3
Brooks Caldera 3

De juiste grip, tractie en demping

Trailschoenen zijn ontworpen om op oneffen terrein te rennen. Vandaar dat de zolen in trailschoenen zijn voorzien van een aangepast profiel. Zo heb je veel meer grip op de diverse ondergronden. In de Brooks Caldera 3 is de vernieuwde TrailTrack Rubber-slijtzool toegevoegd. Hierdoor beschik je over de juiste grip en tractie tijdens het klimmen en dalen op zachte en harde ondergronden. Tevens beschikken de hardloopschoenen over Brooks Super DNA materiaal. Dit materiaal zorgt voor de demping in de schoen. Traditionele demping heeft een one-size-fits-all aanpak. Alleen, elke hardloper is anders. De Brooks Super DNA is ontwikkeld om het niveau van schokdemping voortdurend aan te passen aan de behoeften van de loper.

Blijf comfortabel

Tijdens het lopen van trails is de kans groot dat je over natte ondergronden rent. Wist je bijvoorbeeld al dat natte voeten de kans op blaren vergroot? Blaren ontstaan door wrijving. Als je hardloopt produceert je lichaam warmte en kunnen je voeten opzwellen. Warmte en vocht zijn de perfecte omstandigheden waarin blaren ontstaan. Gelukkig is de Brooks Caldera 3 hierop voorbereid. Het vernieuwde bovenwerk bestaat uit Reoprene-materiaal. Dit materiaal is waterafstotend en droogt snel. Zo blijf je comfortabel tijdens het lopen van trails.

Brooks Caldera 3

Brooks Caldera 3

Elke hardloper is anders. Daarom beschikt de Brooks Caldera 3 over Super DNA de schokdemping voortdurend aanpast aan de behoeften van de loper.

Brooks Caldera 3

Samengevat lijkt de Brooks Caldera 3 het allemaal te hebben. Bescherming voor je knieën, meer grip en tractie tijdens het klimmen en dalen en altijd comfortabel kunnen blijven lopen. De Brooks Caldera 3 geeft je de energie om door te gaan. Kilometer na kilometer. Ga de uitdaging aan en verbeter je uithoudingsvermogen op technische trails.

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Brooks Caldera 3 ook in onze webshop.

Technische specificaties
Offset
4 mm
Gewicht
ca. 280.7 gram (heren)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Trailschoenen
Nieuw

Brooks Caldera 3

Dames

Brooks Caldera 3
Shop Brooks Caldera 3
Nieuw

Brooks Caldera 3

Heren

Brooks Caldera 3
Shop Brooks Caldera 3
Zie ook

Alle hardloopschoenen

Overzicht

Shop alle Brooks hardloopschoenen