Skip to main content

De nieuwe Hoka One One Speedgoat 3 is vanaf nu beschikbaar in ons assortiment. Hoka komt vanuit het downhill running, maar ook op het gebied van trails hebben ze flinke kennis paraat. De opvallende trailschoenen hebben enkele updates gekregen ten opzichte van haar voorgangers. Wij pluizen voor je uit welke updates de Hoka One One Speedgoat 3 heeft gekregen.

Shop de Hoka One One Speedgoat 3

De Speedgoat-serie van Hoka One One is vernoemd naar Karl Meltzer. Meltzer is een ultramarathonloper en heeft de meeste 100-mile trail wedstrijden ooit gewonnen. Zijn bijnaam is “Speedgoat Karl”, vanwege zijn snelheidsrecords op verschillende bekende trails in de Verenigde Staten. In 2015 won hij voor de 36e keer een ultrawedstrijd van 160 kilometer. Het motto van Karl is “Go everywhere, run everything”. Met deze leus in gedachten heeft Hoka de Speedgoat 3 ontwikkeld. Veelzijdige schoenen om verschillende typen trails te tackelen.

Hoka One One Speedgoat 3

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Vernieuwd bovenwerk
Midfoot Cage
Iconische, dikke tussenzool
Vibram MegaGrip-slijtzool

Vernieuwd jasje

De Hoka One One Speedgoat 3 heeft een vernieuwd bovenwerk gekregen. De Speedgoat 2 was een goede basis. Toch was Hoka niet volledig tevreden en is er op die stabiele basis verder gebouwd. Het vernieuwde bovenwerk bestaat uit lichter mesh-materiaal. Dit materiaal vormt zich meer naar de voet en biedt een hoger ademend vermogen. Zo blijven de voeten comfortabel tijdens het lopen van trails. Voor meer ondersteuning en stabiliteit zijn TPU overlays toegevoegd. Deze overlays houden de voeten stevig op hun plek. Ook heeft Hoka geluisterd naar haar fans en een irritatie puntje van de Speedgoat 2 opgelost. De tong van de Speedgoat 3 zit namelijk vast aan het bovenwerk, waardoor deze niet meer langzaam aan de wandel gaat tijdens het lopen van lange afstanden.

Hoka One One Speedgoat 3
Hoka One One Speedgoat 3

Meer comfort

De Speedgoat 2 bood al iets meer ruimte voor de middenvoet en tenen. Dit werd zeer goed ontvangen onder fans van de Speedgoat, maar is nog iets meer verbeterd in de Speedgoat 3. Dit draagt bij aan het comfort. In vergelijking met haar voorganger, biedt de Speedgoat 3 meer ondersteuning voor de hiel en een meer lockdown-gevoel bij de middenvoet door de verbeterde Midfoot Cage. Dit geeft een zelfverzekerder en stabieler gevoel tijdens het lopen van technische trails met uitdagende ondergronden. De vernieuwde bumper rond de tenen en zijkant van de voet beschermt de voeten tegen stenen en rotsen.

Run everything

Hoka staat bekend om haar iconische, dikke tussenzool met een iets wijdere basis. Deze laat zij ook enigszins terugkomen in haar trailschoenen. Laat de breedte en dikte van de tussenzool je niet voor de gek houden. Het materiaal van de tussenzool is namelijk licht van gewicht en geeft je een energiek gevoel tijdens het lopen. Ook biedt de tussenzool veel schokabsorptie en stabiliteit zonder het contact met de ondergrond te verliezen. De Vibram MegaGrip-slijtzool die we al tegenkwamen in de Speedgoat 2 is terug te zien in het nieuwe model. De 5 mm noppen zorgen voor veel tractie en grip op elke ondergrond. Als laatst is de duurzaamheid van de Speedgoat 3 weer een stap vooruit gegaan. Een zeer welkome verbetering, met name voor de lopers die graag langere en technischere trails lopen.

Hoka One One Speedgoat 3

“Go everywhere, run everything”.

Als een ware berggeit kun je met de nieuwe Hoka One One Speedgoat 3 de meest technische trails tackelen. Of je nu een kortere trails loopt of voor de ultra-afstanden gaat, de Speedgoat 3 staat voor je klaar. Maar ook in duin- of bosgebied is de Speedgoat 3 een fijne schoen om mee op pad te gaan.

De Speedgoat 3 vond een stabiele basis in haar voorganger. Toch kon de Speedgoat 2 op verschillende punten verbeterd worden. Het grootste verbeterpunt zat in het bovenwerk. De pasvorm was vrij smal, waardoor er werd ingeleverd op comfort. Dit maakt de nieuwe  Speedgoat 3 zeker goed. Er is meer ruimte voor de middenvoet en tenen, zonder stabiliteit te verliezen. Ook het lockdown gevoel is verbeterd, waardoor je met een zelfverzekerd gevoel de meest technische trails kunt lopen. De Vibram MegaGrip-slijtzool met de grove noppen in verschillende richtingen bijt als het ware in de ondergrond. Dit resulteert in veel grip en tractie. De hoge schokabsorptie en verhoogde duurzaamheid in de Hoka One One Speedgoat 3 laten je langer doorlopen. Ook als je geen trails loopt, maar veel in de duinen en/of bossen loopt, is de Speedgoat 3 een betrouwbare schoen om mee op pad te gaan.

De nieuwe Hoka One One Speedgoat 3 vind je hier in onze webshop. Wil je hem liever even passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels.

Technische specificaties
Offset
4 mm
Gewicht
ca. 292 gram (maat US 9 heren)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Trailschoenen
Nieuw

Hoka One One Speedgoat 3

Dames

Hoka One One Speedgoat 3
Shop Hoka One One Speedgoat 3
Nieuw

Hoka One One Speedgoat 3

Heren

Hoka One One Speedgoat 3
Shop Hoka One One Speedgoat 3
Zie ook

Alle
schoenen

Overzicht

HOKA ONE ONE mach 3
Shop alle Hoka One One schoenen