Skip to main content

Speciaal voor deze blog testte ik de Fusion C3+ Training Tight voor dames uit. De tights van het merk Fusion worden al jaren zeer gewaardeerd in de sportwereld. Zelf had ik nog nooit een Fusion tight gedragen, dus na het lezen van een aantal artikelen werd ik erg nieuwsgierig. In deze blog lees je mijn ervaring.

Shop de Fusion C3+ Training Tight direct

De eerste indruk

Fusion is een Deens merk dat zich specialiseert in de productie van hoogwaardige, functionele sportkleding voor triatlon, fietsen en hardlopen. Wanneer je de Fusion C3+ Training Tight uit de verpakking haalt begrijp je direct waarom. Fusion onderscheidt zich door middel van het gebruik van hoog technische materialen. Daarbij denken ze serieus na over het ontwerp en de functionaliteit van hun kleding.

Toen ik de Fusion C3+ Training Tight in mijn handen had streelde ik even over de stof. Wauw wat zacht, deze broek wil ik meteen aantrekken! De tight is niet alleen zacht, je voelt bij het dragen ook direct de kwaliteit. De stof is stevig en de naden zijn slim geplaatst. Ook de Fusion C3+ Training Tight beschikt over de bekende zakken op de dijbenen. Hier kun je bijvoorbeeld voeding of je telefoon in kwijt tijdens het hardlopen. Maar ook als je de zakken niet gebruikt ziet het er goed uit. Het oog wilt tenslotte ook wat. Wat ik ook prettig vind aan deze Training Tight is dat hij wat langer is dan de gemiddelde tight die ik gedragen heb. Dus te blote (koude) enkels zijn verleden tijd!

Nauwsluitend

Er wordt veel gesproken over de perfecte pasvorm van de Fusion tights. De C3+ Training Tight is zeer nauwsluitend. Mijn sportkleren zijn vaak maat M. Deze tight zit wat aan de strakke kant, maar hij zit zeker niet onaangenaam.

Comfortabel

De tight beschikt over zowel een hoge als brede tailleband waardoor je niet te maken hebt met een snijdend elastiek. Dit zit ontzettend comfortabel. Daarnaast zit de tight strak genoeg zodat hij niet afzakt tijdens het hardlopen.

Multifunctioneel

Natuurlijk is dit niet een tight die uitsluitend gebruikt kan worden voor het hardlopen. Integendeel zelfs, deze multifunctionele broek is ook perfect om in te trainen in de sportschool. Hij is namelijk, ja ook dit is getest, squatproof.

Materiaal

Tech-talk

Nu heb je je wellicht afgevraagd ‘waar staat dat C3+ nou voor?’ Nou, de Fusion C3+ Training Tight is gemaakt van het gepatenteerde Comp3 materiaal waardoor de doorbloeding goed wordt gestimuleerd. De tight beschikt over een unieke 2-laagse stof. De binnenste laag is ontworpen om snel vocht te transporteren om vervolgens via de fijn gebreide buitenlaag afgevoerd te worden. En het klopt, ik ervaar geen klef en plakkend gevoel tijdens het hardlopen.

Verder is deze Training Tight gemaakt van gecertificeerd OekoTex materiaal uit Italië. OekoTex is een keurmerk dat garanties geeft ten aanzien van je gezondheid. OekoTex test kleding op schadelijke stoffen. Als een kledingstuk het Oeko-tex keurmerk krijgt, in dit geval de Fusion C3+ Training Tight, dan bevat het kledingstuk dus geen schadelijke stoffen. Pluspunten!

Conclusie

Ik ben fan! Ik begrijp nu waarom er met zoveel lof wordt gesproken over de tights van Fusion. Het merk slaagt erin goedzittende, kwalitatieve sportkleding te maken dat er ook nog eens mooi uitziet. Of je nou besluit een rondje te gaan hardlopen, de fitness induikt of een intensieve bootcamp training volgt, deze multifunctionele Fusion C3+ Training Tight is je beste vriend. Eén ding weet ik zeker, vanavond trek ik hem weer aan naar de sportschool.

Shop jouw Fusion C3+ Training Tight